Kun henkilö jää työttömäksi, hän voi saada työttömyyspäivärahaa vanhuuseläkkeelle siirtymiseensä saakka. Lisäpäivillä tarkoitetaan osuutta, joka ylittää työttömyyspäivärahan maksamisen 500 päivän enimmäisajan.
Työttömyysturvan lisäpäivät eivät poistu niiltä työttömiltä, jotka jo ovat niin sanotussa eläkeputkessa.
Lisäpäivien ikärajat nousevat vuosina 2023 ja 2024. Jos työntekijä on syntynyt vuonna 1965 tai sen jälkeen, hänellä ei ole enää oikeutta työttömyysturvan lisäpäiviin.
Alla olevaan taulukkoon on listattu lisäpäiväoikeus henkilön syntymävuoden mukaan.
Työttömyysturvan lisäpäiväoikeuden ulkopuolelle jäävien työttömien toimeentulo turvataan jatkossakin erityissäännöksillä, koska uuden työn löytäminen on ikääntyville työttömille hankalaa. Säännöksillä turvataan se, ettei työtön putoa ansiosidonnaiselta työttömyyspäivärahalta työmarkkinatuen piiriin. Hallitus ei tehnyt muutoksia näihin erityissäännöksiin.
Yli 55-vuotiaille tulee oma muutosturvapaketti nykyisen muutosturvan lisäksi. Hallitus on vasta linjannut uuden muutosturvapaketin suuntaviivat ja tarkemmat säännökset valmistellaan kolmikantaisesti.
Muokkaukset 13.12.2021: Lainsäädäntövalmistelu on edennyt ja kokonaisuus on nyt lähetetty lausunnoille. Hallituksen esityksen luonnoksessa ehdotetaan, että irtisanomiskorvauksen maksavat työttömyyskassat ja Kela. Poistettu siksi viimeisen listauksen toisesta kohdasta lause "koulutuksen ja irtisanomiskorvauksen maksaa Työllisyysrahasto".