Nuoret

SAK haluaa edistää nuorten asemaa työmarkkinoilla ja laajemminkin yhteiskunnassa. SAK:lainen nuorisotoiminta on kaikille avointa.

Ota yhteyttä oman työpaikkasi luottamusmieheen tai ammattiliittoosi, jos haluat vaikuttaa omiin ja muiden työehtoihin, lisätä työsuhteesi turvallisuutta ja kokea yhdessä tekemisen riemua. Luottamusmieheltä tai ammattiliitostasi saat lisätietoa liittosi nuorten toiminnasta.

SAK:laisia nuorten toimintaryhmiä on ympäri Suomea. Toimintaryhmät keräävät yhteen eri alojen aktiiveja, jotka järjestävät monipuolista toimintaa alueen nuorille työntekijöille. Löydät ryhmien yhteystiedot tämän sivun lopusta.

Toimintaa pyöritetään nuorten omilla ehdoilla, pilke silmäkulmassa, mutta silti asioiden tärkeyttä unohtamatta. Toimintamuodot vaihtelevat seminaareista erilaisiin tempauksiin ja projekteihin – eikä yhteistä vapaa-ajan viettoakaan ole unohdettu.

Liity SAK Nuorten Facebook-yhteisöön.

Opiskelijat tervetulleita jäseniksi

SAK:lainen nuorisotyö ulottuu myös opiskelijoihin. Lähes kaikkiin SAK:laisiin liittoihin on mahdollista liittyä opiskelijajäseneksi ja yleensä ilman jäsenmaksua.

Ammattiin opiskelevien nuorten etuja valvoo Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI.

Merkittävä nuorisojärjestö

SAK on merkittävä nuorisojärjestö, sillä SAK:n jäsenliitoissa on arviolta 200 000 alle 30-vuotiasta jäsentä ja 100 000 alle 25-vuotiasta jäsentä. Näin suurella joukolla on painoarvoa, kun päätöksiä tehdään. 

Nuorille jäsenille SAK jäsenliittoineen on asiantuntija, jonka puoleen voit kääntyä työelämän ongelmissa. SAK jäsenliittoineen neuvottelee työehtosi ja puolustaa niitä. Oma ammattiliittosi opastaa sinua työelämän välillä monimutkaiseen maailmaan.

SAK:n toimistolla nuorisotyötä organisoi järjestöasiantuntija. Ammattiliitoilla on nuorisotoiminnasta vastaavia työntekijöitä.

Tatsi tukee työttömiä nuoria

Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys Tatsi järjestää työttömille nuorille koulutusta muun muassa työnhausta ja järjestää hyvinvointikursseja Lapissa.

TATSI julkaisee työttömille suunnattua lehteä. Voit tutustua lehden sähköiseen versioon netissä.

Maailmanlaajuinen verkosto

Osana ammattiyhdistysliikettä olet mukana luomassa oikeudenmukaisempaa ja parempaa maailmaa. Lue, miten sinä voit osallistua ay-liikkeen kansainväliseen toimintaan.

Toimintaryhmät

Ympäri Suomen toimii SAK Nuorten toimintaryhmiä. Toimintaryhmät keräävät yhteen eri alojen nuoria aktiiveja, jotka järjestävät monipuolista toimintaa ja erilaista aktiviteettia alueen nuorille työntekijöille.

Toiminta on avointa, joten jos suonissasi virtaa energiaa, joka etsii sopivaa purkautumiskanavaa, ota yhteyttä alla listattuihin toimintaryhmien vetäjiin.

Etelä-Savo

Sanni Rautiainen
sanni.rautiainen@gmail.com

Helsinki-Uusimaa

Marjut Pihonen-Randla
helsinki.uusimaa.sak.nuoret@gmail.com

Häme

Niina Luostarinen
HameSAKnuoret@outlook.com

Keski-Suomi

Puheenjohtaja:
Mikael Ojomaa
Puh: 0400 702 457
mikael.ojomaa@gmail.com

Sihteeri:
Olli Pylvänäinen
olli.pylvanainen@m-light.fi

Kymi

Kimmo Hyvärinen
Puh. 040 830 6410
kalamies.kimmo@hotmail.com

Lappi

Tatu Tuomela
SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija
Puh. 040 534 0577
tatu.tuomela@sak.fi

Pirkanmaa

Iida Viljanen
Puh. 040 853 7006
iidavi@hotmail.com
facebook.com/SAK.Nuoret.Pirkanmaa

Pohjanmaa

Jenni Hotakainen
Kokkola
Puh.  040 937 1153
jenni.turpeinen@gmail.com

Antti Kuutti
Seinäjoki
Puh. 050 463 1560
kuutti.antti@gmail.com

Pohjois-Karjala

Eveliina Reponen
Puh. 045 112 6396
eve.reponen@gmail.com

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu

Tatu Tuomela
SAK:n alue- ja järjestöasiantuntija
Puh. 040 534 0577
tatu.tuomela@sak.fi

Pohjois-Savo

Toni Mäkinen
Puh. 040 507 9861
ttmakin@gmail.com

Satakunta

Satu Mäenpää
satumaenpaa@luukku.com.
Puh. 040 410 7436

Varsinais-Suomi

Essi Rajakangas
essi_rajakangas@hotmail.com