Työajan mitoitus

Vuonna 2021 Mahdollisuuksien aika -hankkeessa on tutkittu, miksi työntekijät eivät ehdi tehdä työtään niin hyvin kuin haluaisivat.

SAK:n luottamushenkilöpaneeli: Työn mitoitus SAK:laisilla työpaikoilla

Suurin osa (79 %) SAK:laisista luottamushenkilöistä tunnistaa työpaikallaan olevan työntekijöitä, jotka eivät jostain syystä pysty tekemään työtään niin hyvin ja huolellisesti, kuin haluaisivat. Paneeliin haastateltiin yhteensä 752:ta SAK:laisilla aloilla toimivaa luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.

Tutustu kyselyyn
Lue tiedote kyselystä
Katso pääluottamusmies Päivikki Laineen ja SAK:n kehittämispäällikön Juha Antilan keskustelu aiheesta Tulevaisuus tänään talk show'ssa

Suoraan töistä: Pitääkö töissä viihtyä?

Syyskuun Suoraan töistä live-lähetyksessä puhuttiin työssä viihtymisestä. Suorassa lähetyksessä keskustelemassa olivat Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Jari Hakanen ja SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila.

Katso video Youtubessa

Laadullinen haastattelututkimus: En voi tehdä työtäni niin hyvin ja huolellisesti kuin haluaisin

Tutkimuksesta koostettuun raporttiin on haastateltu 10:tä työntekijää SAK:laisilta aloilta. Raporttiin on myös listattu SAK:n toimenpidesuosituksia työhyvinvoinnin ja työolojen parantamiseksi. Tutkimuksen tekivät työllisyysasiantuntija Mikko Kesä ja tutkimuskonsultti Pekka Ylikojola.

Tutustu raporttiin
Lue tiedote raportista
Lue tutkija Mikko Kesän ja SAK:n asiantuntijalääkärin Riitta Työläjärven haastattelut

Webinaari tutkimuksesta "En voi tehdä työtäni niin hyvin ja huolellisesti kuin haluaisin"

Mikko Kesän tutkimuksesta olivat kesäkuussa keskustelemassa dosentti ja tekniikan tohtori Pia Lappalainen sekä SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila. Puoli tuntia kestäneen keskustelun veti SAK:n Pirjo Pajunen.

Katso video Youtubessa

R-kioskien pääluottamusmies Tiina Nieminen kertoo työstään

R-kioskien pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu Tiina Nieminen hoitaa 300 ärräläisen edunvalvontaa ympäri Suomen. Aika ei riitä millään tekemään kaikkea kunnolla. Videolla Nieminen kertoo, minkälaisia tunteita tämä hänessä saa aikaan.

Katso video Youtubessa

Sovellusasiantuntija Kirsi Merisalo ahdistui ja tunsi itsensä riittämättömäksi

Kirsi Merisalo

Sovellusasiantuntija Kirsi Merisalon työt valuivat vapaa-ajalle ja saldorajat paukkuivat. Millaista on, kun ei ehdi tehdä töitään?

Lue Kirsi Merisalon haastattelu