SAK on mukana Helsinki Priden tapahtumissa koko viikon

SAK järjestää yhdessä muiden palkansaajien keskusjärjestöjen Akavan ja STTK:n kanssa useita tapahtumia maanantaina alkaneella Helsinki Pride -viikolla.
24.06. 11:14
SAK
Helsinki Pride -kulkueen osallistujia Senaatintorilla heinäkuussa 2023. Kuva: Sandra Moilanen / Helsinki Pride -yhteisö.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Pride-kuukautta on juhlittu koko kesäkuun ajan ja sen huipentaa 24.–30.6.2024 vietettävä Helsinki Pride -viikko.

Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK on osallistunut Helsinki Prideen vuodesta 2009 lähtien ja vuodesta 2020 se on ollut myös tapahtuman virallinen kumppani. Yhdenvertaisuus on yksi SAK:n keskeisistä arvoista.

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon on SAK:n mukaan toteuduttava niin työelämässä, yhteiskunnassa kuin ammattiyhdistysliikkeessäkin.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen.

– Vaikka Suomessa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema on parempi kuin monessa muussa maassa, syrjintää esiintyy valitettavasti edelleen meilläkin. Työelämä ei ole sen suhteen mikään poikkeus. Helsinki Pride -tapahtuman kumppanina haluamme kertoa, että ay-liike tukee vahvasti sateenkaari-ihmisten oikeuksia myös työpaikoilla, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen toteaa.

Helsinki Priden teemana on tänä vuonna Rauha ja toivo. 

Helsinki Pride -viikon tapahtumia

Tiistai: SAK:n, Akavan ja STTK:n keskustelutapahtuma

SAK:n, Akavan ja STTK:n keskustelutilaisuus ”Sateenkaari-ihmisten ääni kuuluviin työpaikoilla” järjestetään tiistaina 25.6. kello 10–12 Hobo-hotellin Venue-tilassa (Kluuvikatu 4, 2. krs). Hobo toimii myös Helsinki Pride -housena. Tilaisuutta ei striimata.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislinkki

Torstai: Kesäduunari-info Nuorten Pridessa

Kesäduunari-info on mukana Nuorten Pridessa. Kesäduunarineuvoja vastaa erityisesti työelämän yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa koskeviin kysymyksiin Jodelissa torstaina 27.6 klo 9–16.

Lisätiedot Jodel-tapahtumasta

Lauantai: Helsinki Pride -kulkue ja -puistojuhla

Helsinki Priden perinteinen kulkue lähtee liikkeelle lauantaina 29.6. kello 12 Senaatintorilta, jossa ohjelma alkaa kello 11. SAK:n, Akavan, STTK:n ja ammattiliittojen kulkuepaikka on rekan numero 8 (Mustin & Mirrin rekka) takana. Kokoonnumme Aleksanterin patsaan tuomiokirkon puoleisella reunalla kello 11 alkaen.

Kulkue suuntaa kohti Kaivopuistoa, jossa puistojuhla alkaa kello 13. SAK:n pääkaupunkiseudun paikallisjärjestöllä on puistojuhlassa telttapaikka.

Lisätietoja kulkueesta, sen reitistä ja puistojuhlasta

Tervetuloa mukaan Helsinki Prideen!

SAK on Helsinki Priden virallinen kumppani.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.