Donarstipendiet går till Lotta Kuismanen som är aktiv inom JHL – "Medlemskap i facket ger trygghet i livet"

FFC har premierat 21-åriga lekparkshandledaren Lotta Kuismanen med Donarstipendiet. Kuismanen är aktiv inom Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL.
21.11.2019 13:00
FFC
Nyhet Arbetsliv Unga
Donarstipendiet kom som en total överraskning. Jag visste inte ens att jag hade blivit nominerad, berättar Lotta Kuismanen.

Lotta Kuismanen lyfts fram som en fackföreningsaktiv som genom att föregå med gott exempel har fått många andra unga att också bli intresserade av fackförbundets verksamhet.

– Lotta vet hur man lyfter fram förbundets verksamhet och betydelse på ett intressant och positivt sätt som lockar med andra, konstateras i motiveringen till stipendiet.

Kuismanen har suttit i styrelsen för JHL:s landsomfattande förening för studerande och är för numera verksam inom förbundets ungdomsforum, som är JHL:s landsomfattande ungdomsnätverk. Hon är också aktiv inom förbundets internationella verksamhet.

Lotta Kuismanen kom med i förbundets verksamhet genom studerandeverksamheten.

– Jag är intresserad av att kunna påverka, och arbetstagarnas rättigheter är en viktig fråga för mig. Det kändes naturligt att gå med i verksamheten.

För Kuismanen innebär medlemskapet i facket kollektiv styrka och därigenom möjligheter att påverka.

– Medlemskapet ger trygghet i livet och genom fackföreningsverksamheten får man också nya vänner.

Hon uppmanar unga att bli medlemmar och aktivt delta i det egna fackförbundets verksamhet.

Lotta Kuismanen kommer ursprungligen från Torneå, men bor numera i Vanda. Till utbildningen är hon ungdoms- och fritidsinstruktör.

Donarstipendiet beviljas en ung person som är aktiv i samhället och visar prov på donaranda. Genom stipendiet vill FFC lyfta yrkeskunnandets anseende.

Stipendiemottagaren offentliggjordes vid FFC:s representantskapsmöte i Helsingfors. Donarstipendiet delades nu ut för fjortonde gången. I fjol gick stipendiet till plåtslagare-svetsare Valtteri Kankaristo.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.