Tipsa oss om unga yrkesproffs – Nu är det igen möjligt att ansöka om FFC:s Donarstipendium

FFC söker två mottagare av Donarstipendiet år 2023. Stipendierna beviljas åt yrkesproffs som är högst 35 år gamla och som genom sin egen aktivitet har bidragit till att göra arbetstagaryrken och facklig verksamhet mer uppskattade bland unga. Det går att föreslå lämpliga mottagare under september månad.
04.09.2023 15:29
FFC
Foto: Sigrid Gombert, Kuvatoimisto Folio (Gorilla)

De två stipendierna som delas ut uppgår båda till 750 euro. Du kan nu skicka in ditt förslag, där du berättar vem som har gjort sig förtjänt av stipendiet. Det ska vara en person och som

  • är högst 35 år
  • är medlem i ett fackförbund inom FFC
  • har jobbat för att stärka den egna branschens anseende och på ett synligt sätt är stolt över sitt yrke
  • har varit eller är aktiv i olika uppdrag inom den FFC-anslutna fackföreningsrörelsen eller studerandeorganisationer eller på något annat sätt har visat samhälleligt engagemang
  • genom sitt eget agerande och genom att själv föregå med gott exempel har stärkt den fackliga organiseringen och/eller förnyat verksamhetssätten inom fackföreningsrörelsen.

Syftet med FFC:s Donarstipendium är att stärka arbetstagaryrkenas anseende. I Finland har vi hundratusentals personer i utförande arbeten, som det här landet inte skulle klara sig utan. Genom Donarstipendiet vill FFC ge uppskattning åt unga i arbetaryrken, som varje dag arbetar som stolta representanter för sin yrkeskår.

Genom stipendiet vill FFC också påminna om att fackföreningsrörelsen är lika med sina aktiva medlemmar på arbetsplatserna. Också unga personer kan åstadkomma förändringar i arbetsmiljön och arbetslivet genom sitt eget agerande.

– Som medlem i ett fackförbund kan unga arbetstagare påverka både de egna anställningsvillkoren och villkoren i den egna branschen. När man läser listan över nedskärningar som regeringen Orpo-Purra planerar, märker man hur viktigt det är att känna till sina egna rättigheter och försvara sig som grupp, påpekar Katja Syvärinen som är organisationsdirektör på FFC och vice ordförande för FFC:s styrelse.

Du kan skicka in ditt fritt formulerade förslag till mottagare av Donarstipendiet via länken nedan eller per post. Av förslaget ska framgå hur den person du föreslår uppfyller ovan nämnda kriterier. Du kan inte föreslå dig själv som stipendiemottagare.

Ansökningstiden inleds 1.9 och avslutas 30.9.2023. Också de förslag som skickas per post ska vara framme inom september månad.

Skicka in ditt förslag via det här webbformuläret (på finska) eller per post till adressen

Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC
Jussi Kukkola / Donarstipendiet
PB 157
00531 Helsingfors

Donarstipendierna delas ut vid FFC:s representantskapsmöte 23–24.11.

Du kan be om mer information per e-post på adressen jarjesto@sak.fi.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.