Donarstipendiet går till en ung plåtslagare-svetsare och yrkesskoleaktiv

FFC:s har belönat 18-åriga Valtteri Kankaristo med Donarstipendiet. Kankaristo kommer från Reso och är plåtslagare-svetsare och aktiv inom Industrifacket.
22.11.2018 13:05
FFC
Nyhet Arbetsliv Unga
Valtteri Kankaristo fick ta emot Donarstipendiet år 2018. Foto: Patrik Lindström / FFC

Trots sin unga ålder har Kankaristo hunnit med mycket, och han är inte rädd för att ta emot nya utmaningar.

– Valtteri är strålande när han arbetar för att främja den yrkesmässiga organiseringen bland unga, konstateras i motiveringarna för Donarstipendiet.

Valtteri Kankaristo jobbar som plåtslagare-svetsare på Carrus Delta. Han är medlem i fackavdelningens styrelse och deltar aktivt i Industrifackets ungdomsverksamhet. Kankaristo sitter också i förbundsstyrelsen för Finlands Yrkesstuderandes
Förbund SAKKI.

När han studerade vid Åbo yrkesinstitut var Kankaristo en av dem som drog i gång kampanjen Taistelu amis-opetuksesta. Under kampanjens gång samlade de unga ihop mer än 9 000 underskrifter på en adress för en mer högklassig och jämlik yrkesutbildning.

Donarstipendiet beviljas åt en ung person som är samhälleligt aktiv och visar prov på donaranda. Genom stipendiet vill FFC stärka yrkeskunnandets anseende. 

Stipendiet överräcktes till Valtteri Kankaristo på FFC:s representantskapsmöte på torsdag. Donarstipendiet delades nu ut för trettonde gången. I fjol gick stipendiet till restaurangkocken och huvudförtroendemannen Niina Ruutinen.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.