FFC lånar ut sin ingångssida åt insamlingen Hungerdagen som inleds på torsdagen

De som besöker ingångssidan på FFC:s webbplats på torsdagen möts allra först av ett meddelande om Hungerdagen, och har samtidigt en möjlighet att delta i insamlingen via en digital insamlingsbössa.
23.09.2020 18:00
FFC
En av dem som ställde upp som insamlare år 2019 är Max från Wivi Lönnin koulu i Tammerfors. Foto: Marjaana Malkamäki / Finlands Röda Kors

Genom att låna ut sin ingångssida deltar FFC i kampanjen #SPRTakeover, som ordnas av Finlands Röda Kors. Kampanjen går ut på att företag lånar ut sina webbplatser åt kampanjen Hungerdagen. FFC:s ingångssida är utlånad ända till lördag kväll.

De som besöker FFC:s ingångssida kan välja att ge ett bidrag via annonsen, eller fortsätta vidare till FFC:s webbplats.

Bidragen gör det möjligt för Finlands Röda Kors att hjälpa offer för naturkatastrofer och krig världen över, samt att hjälpa offer för plötsliga olyckor och kriser i Finland.

Pekka Ristelä är internationell chef på fackcentralen FFC och han anser att det är viktigt att bidragen från insamlingen Hungerdagen i år bland annat går till att förebygga spridningen av coronaviruset och dämpa följderna av pandemin.

– Det är de allra mest utsatta människorna som behöver akut hjälp på grund av coronapandemin. Finlands Röda Kors bidrar med hjälp på bland annat flyktinglägren i Grekland och Turkiet, där det är svårt att sköta den personliga hygienen. I de här förhållandena sprids sjukdomar lätt.

I hemlandet stöder Finlands Röda Kors dem som hör till riskgrupperna för coronaviruset, bland annat genom att dela ut mathjälp och hjälpa till med butiksbesök. I början av coronakrisen hjälpte Finlands Röda Kors också sjukhusen att höja sin beredskap.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.