Katja Lehto-Komulainen blir vice generalsekreterare för Europafacket

Chefen för internationella ärenden vid FFC, Katja Lehto-Komulainen, har blivit utnämnd till vice generalsekreterare för Europafacket EFS.
14.12.2016 13:03
LÖNTAGAREN
Nyhet Facket Facket
Europafackets nya vice generalsekreterare, Chefen för internationella ärenden vid FFC Katja Lehto-Komulainen.

– Jag är mycket glad över det stöd jag har fått. Stödet kom till slut inte bara från de nordiska länderna utan från hela Europa, sa Lehto-Komulainen efter utnämningen i Bryssel.

Hon blir en av de högsta nordiska representanterna inom den europeiska löntagarrörelsen.

– Hon har personligheten, kunnandet och språken för att snabbt passa in och göra ett utmärkt arbete, säger Europafackets generalsekreterare Luca Vicentini i ett pressmeddelande.

Lehto-Komulainen tar emot uppdraget i Bryssel efter årsskiftet och kommer att inneha posten tills den nuvarande kongressperioden löper ut, det vill säga till slutet av maj 2019.

– Vice generalsekreteraren ansvarar för den ekonomiska politiken, den europeiska planeringsterminen och sysselsättningen. Jag vill påverka de här frågorna ur den europeiska löntagarens perspektiv och samtidigt samarbeta tätt med EFS medlemsorganisationer, säger Katja Lehto-Komulainen.

Styrelsen för EFS utnämnde den nya vice generalsekreteraren på sitt möte den 14 december. Den nuvarande vice generalsekreteraren Veronica Nilsson avgick från posten mitt under kongressperioden av familjeskäl.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.