Näringslivspolitiken spelar en central roll i kommunalvalet

FFC utmanar kommunerna att diskutera näringslivspolitik och nya arbetstillfällen.
02.03.2017 10:00 karhu admin

– Vi behöver en konstruktiv diskussion om hur kommunerna genom sin näringslivspolitik kunde locka nya, sunda företag till den egna regionen, resonerar direktör Matti Tukiainen.

– Nya arbetstillfällen måste skapas inom den öppna sektorn. Företag behövs inte för att bara utföra kommunens arbete, för ett nollsummespel skapar inget nytt.

Enligt Tukiainen underlättas inte kommunernas näringslivspolitiska ansträngningar av social- och hälsovårdsreformen. När reformen förverkligas överförs största delen av kommunernas personalstyrka och ekonomiska resurser till landskapen.

– Kommunerna tjänar på att frivilligt vara beredda på att samarbeta eller rentav gå samman. Så kan man utnyttja de tillgängliga resurserna mer effektivt.

Varje röst är viktig

FFC uppmanar alla röstberättigade att rösta i kommunalvalet. Förtidsröstningen hålls den 29 mars till den 4 april och den egentliga valdagen är den 9 april.

– Demokratin förverkligas bäst bara om man röstar. Men det här kommunalvalet handlar inte bara om hur demokratin förverkligas utan också om att bevara kommunernas självbestämmanderätt, påminner kontaktchef Harri Järvinen som vid FFC ansvarar för kommunalvalet.

FFC:s mål för kommunalvalet

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.