Lördagsgodis

Blogg 23.05.2015 19:23 Yliaho Sari
Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla

Vad sägs om en riktig delikatessmåltid såhär i pingsthelgen?

Helstekt sik med nypotiatis och grekisk sallad, inte illa alls!

Smörstekt färsk fisk är något av det bästa som finns. Alla kan inte tycka lika, men hos oss är fisk i alla former alltid välkommet. Många håller sig till lax (eller fiskpinnar) som om det vore den enda fisken som ska tillagas i köket. Å nej, strömming, sik, abborre och gädda går an. Listan kan göras lång.  När man testat några olika slag av havets delikatesser i olika former - stekt, rökt, gravad, kokad, ugnslagad - förstår man själv vilken stor variation det går att få i form av fisk.

Huvudsaken med matlagning är såklart att råvarorna är färska, väl tillagade och avnjuts genast då de serveras.

Håll ögon och öron öppna, köp färsk fisk, ät och njut i sommar!

Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla
Sari
Yliaho
Logistikarbetare och huvudförtroendeman på LKI i Pedersöre