Ta hand om dina fötter

Blogg 24.04.2016 11:27 Yliaho Sari
Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla

Det är viktigt att använda skor med bra passform, rätt stöd och dämpning både på fritiden och i jobbet. Vår arbetsgivare håller oss med ett par arbetsskor per år. Ifall skorna känns utnötta före året gått gäller det att påpeka om saken, så kan man försöka åtgärda med t.ex. nya sulor eller helt enkelt nya skor.

Vi har ett par olika modeller av arbetsskor att välja på. Jag har använt samma modell nu under den tid jag jobbat på LKi. I vinter fick jag besvär med ena foten. Det visade sig vara hälsporre, en överansträngning/belastning av senfästet i hälbenet, under foten. Detta tycks vara en retfull åkomma, som inte ger sig i första taget. Jag blev tvungen att begära nya innersulor, som är speciellt anpassade för den som lider av just hälsporre. Så sakteliga har det börjat kännas bättre, men oj, vilket tålamod man ska ha!

Nu skulle jag gärna ta en löprunda var och varannan kväll, men det får jag helt enkelt strunta i. Kanske jag börjar hålla igång cykeln i stället? Man får försöka motionera på alternativa sätt när kroppen signalerar att fötterna inte tål belastningen som löpningen medför.

Snart börjar cykelbanorna säkert vara sopade, då kan man testa att åka rollerblades. Det finns goda möjligheter för en hälsporre!

Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla
Sari
Yliaho
Logistikarbetare och huvudförtroendeman på LKI i Pedersöre