Nu är det METALL som gäller

Blogg 25.03.2016 10:43 Yliaho Sari
Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla

Våra metallmedlemmar ute på arbetsplatserna blir i dessa dagar påminda om hur viktigt det är att rösta i Kongressvalet. Måndag 28.3 är sista dagen för den elektroniska förhandsröstningen. Valförbunden använder sig av olika sätt att nå ut med reklam för sina kandidater. Vi inom avd 228 har satsat på kontakt till alla medlemmar, personligen och per post. De fina mintaskarna är vi stolta över att dela ut. Avdelningens logo på locket, vår egen bild och nr undertill.

Jag själv röstade per post. Skickade min röst i ett kuvert alltså. Många medlemmar har sagt att det var otroligt enkelt att rösta elektroniskt, så det kan jag också varmt rekommendera. Man behöver personliga bankkoder för att identifiera sig, sen är det svenskt hela vägen. Vissa har t.o.m. mobilröstat. Dagens smarttelefoner är minsann användbara!

Ifall man vill göra som jag och rösta brevledes, ska röstsedeln postas senast 29.3, tisdag genast efter påsk, för att säkert vara framme i tid.

Eftersom Metallförbundet vill ha stor valaktivitet bland sina medlemmar lottas det ut VM-hockeyresor till Ryssland. Jag som inte ens är intresserad av ishockey kunde gärna tänka mig en resa. Vore kul att se något annorlunda. Jag har aldrig tidigare besökt vårt östra grannland, nämligen.

Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla
Sari
Yliaho
Logistikarbetare och huvudförtroendeman på LKI i Pedersöre