Använd DIN RÖST i Metallvalet!

Blogg 21.03.2016 18:03 Yliaho Sari
Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla

Nu pågår som bäst förhandsröstningen i Metalls Kongressval 2016. Har du redan röstat? Elektroniskt eller per post? Det är lätt att rösta, och väldigt viktigt. Valmaterialet har du säkert redan fått i din postlåda.

Vi är drygt 140000 Metallmedlemmar i Finland. Nu gäller det för oss att visa vår gemensamma styrka med att rösta i Kongressvalet.

Valmaterialet har skickats ut till alla röstberättigade medlemmar. Där finns information på både svenska och finska.

Det enklaste sättet är att ta loss röstsedeln, skriva kandidatens nr (t.ex 34 som jag har, hihi) i den stora vita cirkeln, lägga röstsedeln i röstningskuvertet och helt enkelt posta brevet. Allt är gratis.

Ännu lättare kan det tyckas att gå till Metalls hemsida, söka länken där man röstar elektroniskt, identifiera sig med sina personliga bankkoder och märka i bollen framför kandidaten man vill rösta på, godkänna, så japp, där satt den!

Genom att rösta deltar du i utlottningen av 5 hockey-resor till Ryssland i maj. Du kan läsa mera om vinsterna på Metalls hemsida. Vår egen avdelning, 228, lottar också ut bl.a. en pekplatta bland röstande medlemmar.

Vårt viktigaste medel i framtida förhandlingar på arbetsmarknaden är att så många som möjligt visar sitt stöd i val som detta. Då vet vi att medlemmarna står bakom Metalls beslut.

Vissa gånger ska man ha extra mycket tålamod, både i arbetet och hemma. Vissa har fördelen att få 'hjälp' av en katt när det ska fixas påskkort.

Harmaa salmiakkikuvio valkoisella taustalla
Sari
Yliaho
Logistikarbetare och huvudförtroendeman på LKI i Pedersöre