FFC, Akava och STTK fördömer kraftigt Rysslands angrepp mot Ukraina och stöder EU:s sanktioner

FFC, Akava och STTK fördömer kraftigt Rysslands attack mot Ukraina. Angreppet strider mot internationell rätt.
24.02.2022 14:52
FFC
Ukrainas flagga vajar på halvstång vid stadshuset i huvudstaden Kiev. Foto: Aleksej Leonov / Wikimedia Commons / Flickr / Creative Commons CC BY-SA 2.0

Förutom att människoliv går förlorade kommer kriget också att försvåra livet för vanliga människor i både Ukraina och Ryssland. Samtidigt kommer kriget att få allvarliga negativa konsekvenser för säkerheten, välfärden och ekonomin i hela Europa.

Europa kan inte bara stå och titta på Rysslands aggression, som samtidigt raserar den gemensamma säkerheten som grundar sig på internationell rätt. De ekonomiska sanktioner som Europeiska unionen inför mot Ryssland är nödvändiga. Genom att agera enat kan EU också stödja sina medlemsländer när det handlar om att möta följderna av konflikten.

Tillsammans med den internationella fackföreningsrörelsen kommer vi att ge vårt stöd till de ukrainska arbetstagarna och fackförbunden, utan att glömma de ukrainska arbetstagare som just nu jobbar i Finland. Vi betonar att det fria medborgarsamhället och den oberoende fackföreningsrörelsen har en viktig roll när det gäller att skydda enhetligheten i det ukrainska samhället och människors möjlighet att leva.

När säkerhetsläget i Europa försämras är enhetligheten i det finländska samhället en oersättligt viktig styrka.

Jarkko Eloranta, FFC:s ordförande
Sture Fjäder, Akavas ordförande 
Antti Palola, STTK:s ordförande

 

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.