Arbetslösheten minskade i nästan hela Svenskfinland

Sysselsättningsläget förbättrades avsevärt i april. Jämfört med samma tidpunkt i fjol sjönk arbetslöshetsgraden i nästan alla finlandssvenska kommuner på fastlandet.
24.05.2017 15:30
LÖNTAGAREN
Nyhet Arbetsliv
Fler har jobb i Svenskfinland.

I hela Finland fanns det i slutet av april 304 300 arbetslösa arbetssökande, vilket är 36 700 färre än vid samma tidpunkt i fjol. Från föregående månad, alltså slutet av mars i år, minskade antalet arbetslösa arbetssökande med 13 000. Det framgår av arbets- och näringsministeriets sysselsättningsöversikt.

Också antalet långtidsarbetslösa sjönk avsevärt. I slutet av april fanns det 109 200 personer som hade varit arbetslösa arbetssökande utan avbrott i minst ett år, vilket är 10 900 färre än vid samma tidpunkt i fjol.

Också antalet äldre och yngre arbetssökande sjönk. I slutet av april fanns det 118 000 arbetslösa arbetssökande som var minst 50 år och 36 700 som var under 25 år.

I Svenskfinland sjönk arbetslöshetsgraden i alla kommuner på fastlandet utom i Kimitoön, Närpes och Malax där arbetslösheten hölls oförändrad eller ökade en aning. Arbetslösheten ökade också i några av de åländska kommunerna, men trots det har Åland fortfarande det klart bästa sysselsättningsläget i Finland.

Arbetslösheten i alla kommuner i Svenskfinland

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.