#VägandeSkäl – FFC:s svenska seminarium (2 dagar)

En kurs för medlemmar inom de olika FFC-förbunden.
Tid: 18.11. - 19.11.2023 Plats:
Radisson Blu Marina Palace
Adress:
Slottsgatan 32, Åbo
Arrangör:
FFC

Den nya regeringen har gått in för att driva en arbetstagarfientlig politik – den tänker göra det lättare för arbetsgivarna att säga upp folk, samtidigt som utkomstskyddet för dem som blir arbetslösa försämras. Den första sjukdagen ska bli oavlönad, strejkrätten ska begränsas och det ska bli lättare för arbetsgivarna att diktera villkoren genom lokala "förhandlingar" på icke-organiserade arbetsplatser.

Hur påverkar regeringens planer vardagen för de finländska arbetstagarna? Vad gör facket för att stå upp mot försämringarna?

Bland annat de här frågorna kommer vi att diskutera på FFC:s svenska seminarium den 18–19 november i Åbo. Kom med på seminariet så får du lära dig mer om aktuella arbetslivsfrågor och samtidigt träffa det trevliga gänget från olika fackförbund! Kursen är öppen för medlemmar i alla de FFC-anslutna fackförbunden och från hela Svenskfinland. Kursen är avgiftsfri för deltagaren – kolla att ditt fackförbund står för anmälningsavgiften.

Klicka här för att anmäla dig till seminariet! Anmälningstiden löper ut 16.10.

Program

Lördagen den 18 november

8.00 Hotellfrukost
10.00 Nordiskt samarbete och SAMAK. Antti Rinne, generalsekreterare, SAMAK
12.00 Lunch på hotellet
13.00 Hur påverkas arbetstagarna, facket och välfärdsstaten av Orpos regeringsprogram? Mika Helander, äldre universitetslektor, Åbo Akademi
16.00 Fritid
19.00 Middag

Söndagen den 19 november

8.00 Hotellfrukost
9.00 Hälsningar från riksdagen och de aktuella lagändringarna ur oppositionens synvinkel. Aki Lindén, riksdagsledamot, SDP
11.00 Nu har vi #VägandeSkäl att agera – aktuellt från FFC
12.30 Lunch och hemfärd

Välkommen med – vi ses i Åbo i november!