Poistetaan yhdessä syrjintä ja epäasiallinen kohtelu työelämässä: SAK Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman kumppani

Miksi SAK:n logossa on tällä viikolla sateenkaariväritys? Koska vuoden jokaisena päivänä yhdenvertaisuuden edistäminen työelämässä ja ihmisoikeuksien toteutuminen työtä tekevien arjessa on meille tärkeä asia. Tänä vuonna meillä on myös ilo olla Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman Helsinki Pride 2020:n kumppani.
06.09.2020 20:57
SAK

Tänään alkava teemaviikko tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan miten työpaikoilla päästään syrjinnästä eroon ja kuinka edistetään henkilöstön yhdenvertaisuutta: järjestämme yhdessä Akavan ja STTK:n kanssa Voiko töihin tulla sellaisena kuin on? -seminaarin tiistaina 8.9.2020, jonka voi katsoa verkossa livenä tai myöhemmin tallenteena.

- Yhdenvertaisuuden edistäminen on ay-liikkeen perustehtävä. Syrjintää valitettavasti esiintyy edelleen, eikä työelämä ole mikään poikkeus. Ay-liikkeellä on itselläänkin oppimisen ja kehittymisen paikka seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen syrjinnän tunnistamisessa ja kitkemisessä. On ilo olla tukemassa Pride-tapahtumaa ja edistämässsä yhdenvertaisuutta, kommentoi SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Työyhteisöt ovat moninaisia ja jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, että ne ovat kaikille myös turvallisia ja tasa-arvoisia. Tänä vuonna Pride-viikon teemana on esikuvat - niin yksilöt, organisaatiot kuin yhteisöt. Kannustammekin jokaista ay-liikkeen piirissä toimivaa vaikuttamaan yhdessä siihen, että myös jokainen seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva henkilö voi osallistua työelämään sellaisena kun on.
 

#imwithpride #workingwithpride #helsinkipride2020 #nuortenpride 

Helsinki Pride -tapahtuman järjestää valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö Helsinki Pride -yhteisö, jonka tavoitteena kansalaisjärjestönä ja asiantuntijaorganisaationa on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Koko Pride-viikon ohjelmaan voit tutustua tapahtumasivulta.

Syrjintä ja epätasapuolinen kohtelu työelämässä on kielletty. Perustietoa yhdenvertaisuuden edistämisestä työpaikalla löytyy esimerkiksi Työ- ja elinkeinoministeriön sivulta.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.