EU:n estettävä alustatyön ja muiden turvattomien työntekomuotojen hyväksikäyttäminen

SAK on julkaissut ehdotuksensa Suomen hallituksen EU-linjauksiksi ja syksyllä valittavan uuden Euroopan komission ohjelman sisällöksi. SAK tavoittelee muun muassa EU:n työsuojelusäännösten ja työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksien vahvistamista.
11.03.2019 11:48
SAK
Kuva: Sébastien Bertrand / Creative Commons (CC BY 2.0)

Työelämän uudistamisessa SAK pitää tärkeänä EU:n vähimmäislainsäädäntöä, joka estää esimerkiksi alustatyön tai nollatuntisopimusten kaltaisten turvattomien työnteon muotojen käyttämistä.

Talouspolitiikassa SAK korostaa muun muassa veronkierron ja haitallisen verokilpailun rajoittamista sekä ehdottaa toimia talous- ja rahaliitto EMU:n uudistamiseksi. 

EU tarvitsee SAK:n mielestä myös uuden kokonaisvaltaisen tulevaisuusstrategian. Strategiassa on oltava yhteisiä toimia, jotka edistävät sosiaalisesti oikeudenmukaista siirtymää digitaaliseen ja vähähiiliseen talouteen.

– Suomella on heinäkuussa alkavalla EU-puheenjohtajakaudellaan erinomainen tilaisuus antaa panoksensa tällaisen strategian rakentamiseen, kansainvälisten asioiden päällikkö Pekka Ristelä huomauttaa.

Demokratian ja oikeusvaltion puolustaminen yksi kärkitavoitteista

Pekka Ristelä

Yksi tärkeimmistä työelämää, taloutta ja Euroopan tulevaisuutta käsittelevistä SAK:n kärkitavoitteista on demokratian ja oikeusvaltion puolustaminen Euroopassa.

– EU on demokraattisten oikeusvaltioiden yhteisö. Järjestäytymisvapauden, vapaan tiedonvälityksen ja tieteen sekä riippumattoman oikeuslaitoksen kaltaisten perusasioiden on kaikissa EU-maissa toteuduttava, Ristelä painottaa.

– Tarvittaessa niiden rikkomiselle on oltava tehokkaat sanktiot.

SAK:n ehdotukset Suomen hallituksen EU-linjauksiksi ja Eurpopan komission ohjelmaan

SAK:n europarlamenttivaalisivusto

Anna äänesi paremmalle työelämälle Euroopassa

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.