SAK:n edustajiston kokouksessa torstaina yleiskeskustelu, perjantaina vuorossa EU-vaalitentti

SAK:n edustajiston kaksipäiväinen kevätkokous Helsingin Scandic Park -hotellissa alkaa torstaina kello 10. Perjantaina kokouksen ohjelmassa on eri puolueita edustavien eurovaaliehdokkaiden vaalitentti. Se välitetään suorana SAK:n nettisivuilla.
15.05.2019 12:38
SAK

Torstain kokouspäivä käynnistyy SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan katsauksella ajankohtaisiin työmarkkina-asioihin. Kommenttipuheenvuoron pitää PAMin edunvalvontajohtaja ja europarlamenttivaalien ehdokas Jaana Ylitalo.

Iltapäivällä lounaan jälkeen hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne vierailee edustajiston kokouksessa. Ohjelmassa on myös yleiskeskustelu. 

Päivän päätteeksi perehdytään SAK:n Mahdollisuuksien aika -hankkeen kevään teemaan maahanmuuttoon ja sen vaikutuksiin työelämään

Eurovaaliehdokkaita tentissä perjantaina klo 9.30 

Perjantaina edustajiston kokoukseen saapuu puolueiden eurovaaliehdokkaita. EU-vaalipaneeli alkaa kello 9.30 ja sen juontaa toimittaja Susanna Turunen

Puolitoista tuntia kestävän paneelin aikana käydään läpi palkansaajien ja työelämän kannalta tärkeitä EU-teemoja. Edustajiston jäsenillä on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä paneelin aikana.

Tentin osallistujat näet täältä.

Voit seurata tenttiä suorana SAK:n nettisivujen tai Youtuben kautta.

SAK:n jäsenliitot ovat tehneet edustajistolle kahdeksan aloitetta

Liittojen aloitteet käsittelevät muun muassa sähkön siirtohinnoittelua ja sähköyhtiöiden voittoja, työajan lyhentämistä, sosiaaliturvan uudistamista ja vuokratyöntekijöiden työtapaturmien vähentämistä.

Tutustu liittojen esityksiin ja SAK:n hallituksen lausuntoihin.

Edustajiston puheenjohtajana toimii viimeistä kertaa Palvelualojen ammattiliiton PAMin väistyvä puheenjohtaja Ann Selin. Edustajiston varapuheenjohtajia ovat Helena Nieminen Julkisten ja hyvinvointialojen liitosta JHL:stä sekä Rauno Lehtinen Teollisuusliitosta.

SAK:n edustajiston kokouksen aihetunnus sosiaalisessa mediassa on #SAKedustajisto.

Edustajiston kokouksen ohjelma.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.