SAK:n edustajisto kokoontui torstaina – aamupäivän puheenvuorot löytyvät Youtubesta

SAK:n edustajiston kevätkokous järjestettiin torstaina 19.5. Helsingin Hakaniemen Paasitornissa. Kokouksessa aamupäivällä pidetyt puheenvuorot löytyvät Youtuben SAKtuubi-kanavalla.
18.05.2022 09:58 Päivitetty 19.05.2022 11:55
SAK
SAK:n edustajisto kokoontuu Helsingin Paasitornissa. Kuva: Patrik Lindström.

Kokouksen alkupuolella noin kello 9.30 kuultiin SAK:n puheenjohtajan Jarkko Elorannan ajankohtaiskatsaus. Katsauksen jälkeen edustajat kävivät yleiskeskustelun, jonka avasi SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen.

SAK:n edustajiston kokouksessa aamupäivällä pidetyt puheenvuorot voi katsoa tämän uutisen lopusta löytyvästä upotuksesta tai suoraan Youtubessa. Suora lähetys päättyi kello 11.35.

Kokouksen tunniste sosiaalisessa mediassa on #SAKedustajisto.

Jäsenliittojen esityksissä puututaan muun muassa palkkaköyhyyteen ja työttömyysturvan omavastuuaikaan

SAK:n jäsenliitot ovat jättäneet kuusi esitystä edustajistolle. Palvelualojen ammattiliitto PAM esittää, että SAK pitää vahvasti esillä palkkatyököyhyyden teemaa ja arvioi, miten palkkatyököyhyyttä voidaan vähentää työmarkkinoita kehittämällä. Toisessa esityksessään PAM kehottaa SAK:ta aktiivisesti markkinoimaan yhteistoimintalain mukaista vuoropuhelua työkaluna, jolla työnantajat ja työntekijät voivat yhdessä kartoittaa ja laatia työpaikkojen ennakoivia suunnitelmia. Liiton mukaan koronapandemia on osoittanut, miten tärkeää on ennakoida poikkeusoloja ja varautua niihin.

Teollisuusliitto toteaa esityksessään pitkittyvien työkyvyttömyysjaksojen olevan edelleen merkittävä ongelma työpaikoilla. Liitto haluaa SAK:n edistävän kaikin keinoin työkyvyn ylläpitämistä parantavia toimia työpaikoilla. Lisäksi Teollisuusliitto esittää, että SAK ryhtyy toimiin, joilla vahvistetaan velvollisuutta osallistua työriidan sovitteluun.

Rakennusliitto esittää SAK:n edustajistolle, että SAK ottaa tavoitteekseen työttömyysturvalain omavastuuajan poistamisen tai ainakin sen helpottamisen. Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn esityksessä toivotaan SAK:n ryhtyvän hakemaan ratkaisuja ammattiliiton jäseneksi liittymistä ja jäsenmaksun maksamista koskeviin ongelmiin. Liiton mukaan näitä ongelmia voidaan ratkaista muuttamalla jäsenmaksuperintää tai tekemällä muutoksia SAK:laisen ay-liikeen organisaatioon.

Tutustu SAK:n edustajiston kokouksen aikatauluun ja liittojen esityksiin.

Katso SAK:n edustajiston kevätkokouksen aamupäivän puheenvuorot

Tallenteesta löytyvät kokouksessa torstaina 19.5. kello 9–11.35 pidetyt puheenvuorot.

Tallenteen voi katsoa myös Youtubessa.

Muokattu 19.5. kello 10.50: Kokouksen aikataulumuutosten vuoksi muutettu suoran Youtube-lähetyksen loppumisaikaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.