Puheenjohtaja Jarkko Eloranta: Mitä kokoomuksen hyvinvointisopimus tarkoittaisi?

Kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella puhunut Petteri Orpo linjasi puheenvuorossaan tulevien eduskuntavaalien olevan talousvaalien sijaan kotitalousvaalit. Orpo myös lupasi ”työmiljardin” ansiotuloverokevennyksiin ja esitti ”uutta hyvinvointisopimusta”.
11.06.2022 16:27
SAK
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta

– Miljardin veronkevennys pitää rahoittaa jollain. Se ei voi olla työntekijöiden selkänahka, josta tämä rahoitetaan. Puheet ansioturvaleikkauksista eivät kuulosta miellyttäviltä vieläkään. Mielestäni tulevat vaalit ovat hyvinkin talous- ja hyvinvointivaalit, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvioi.

Eloranta pyytää kokoomukselta ja Petteri Orpolta tarkennuksia esittämiinsä asioihin.

– Puheet uudesta hyvinvointisopimuksesta tuovat valitettavan hyvin mieleen puheet Sipilän hallituksen yhteiskuntasopimuksesta ja sadan tunnin ilmaisesta lisätyöstä. Tätä emme halua. Sen sijaan tarvitsemme työntekijöille työehtosopimusten turvaa ja esimerkiksi työmarkkinarikollisuuden kitkemistä.

Puheenjohtaja Jarkko Eloranta kutsuukin gallupien kärjessä olevan puolueen puheenjohtajan keskustelemaani SAK:n ja palkansaajaliikkeen kanssa Suomen suunnasta.

– Meidän ovemme on auki ja kutsun puheenjohtaja Orpon keskustelemaan maamme suunnasta. Muistutan jo nyt, ettei Sipilän hallituksen virheitä pidä missään tapauksessa toistaa. Pakot ja yksipuoliset päätökset eivät menesty. Ne eivät kuulu suomalaiseen sopimusyhteiskuntaan eikä niillä saada kestäviä tuloksia tai hyvinvointisopimusta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.