Edustajisto pohtii liittojen yhteistyötä, työsuhteiden moninaisuutta ja tekoälyn vaikutuksia työelämän laatuun

SAK:n edustajisto kokoontuu Kiljavan opistolle torstaina ja perjantaina 24. ja 25. toukokuuta.
23.05.2018 12:46 Päivitetty 24.05.2018 13:58
SAK
SAK:n edustajiston varapuheenjohtajat Rauno Lehtinen ja Helena Nieminen. Kuva: Patrik Lindström / SAK

Torstaina kello 13 alkavan kokouksen avauspuheen pitää edustajiston puheenjohtaja Ann Selin, joka toimii myös Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtajana. Pian sen jälkeen SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta luo katsauksen ajankohtaisiin työmarkkina-asioihin.

Katso tallenne Jarkko Elorannan puheesta:
https://www.facebook.com/SAKSuomenAmmattiliittojenKeskusjarjesto/videos/10151594694904999/

Edustajien yleiskeskustelun avaa SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola.

Liittojen esityksissä peräänkuulutetaan tiiviimpää koordinaatiota ja reilumpaa maailmankauppaa

SAK:n jäsenliitot ovat jättäneet edustajistolle yhdeksän esitystä. PAM esittää SAK:n ja liittojen yhteistyön tiivistämistä erityisesti työelämän lainsäädännön ja palkkaperusteisen sosiaaliturvan kehittämisessä. Teollisuusliiton neljässä esityksessä vaaditaan keskeyttämään työllisyyspalvelujen siirto tulevalle maakuntahallinnolle, alentamaan sähkön siirtohintoja, muuttamaan työllisyyspolitiikan painopistettä kokoaikaiseen palkkatyöhön sekä edistämään maailmankaupassa reilua kilpailua ja vapaakauppaa.

Sähköliitto ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat huolissaan SAK:laisten ammattiliittojen keskinäisistä järjestörajariidoista. Liitot esittävät selkeämpiä sääntöjä riitojen ehkäisemiseksi ja ratkaisemiseksi. Sähköliitto peräänkuuluttaa myös tiivistä työntekijäpuolen koordinaatiota seuraavalle työehtosopimuskierrokselle.

Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton Temen esityksessä kiinnitetään huomiota siihen yli neljännekseen työvoimasta, joka ei sovi ongelmitta vakituisen ja kokoaikaisen palkkatyön ideaaliin. Teme esittää SAK:lle selvitystä kaikkien jäsenliittojen jäsenten työllistymisen tavoista.

SAK:n edustajisto saa kevätkokouksessaan myös selvityksen Mahdollisuuksien aika -hankkeen tämän kevään teemasta, joka on Tekoäly tulee – muuttuuko työ? Lisäksi edustajisto käsittelee SAK:n vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelta 2017.

Edustajistossa on 129 varsinaista jäsentä SAK:n 18 jäsenliitosta.

Edustajiston kokouksen aikataulu ja liitojen esitykset löytyvät SAK:n tapahtumakalenterista. Kokouksen aihetunniste sosiaalisessa mediassa on SAKedustajisto.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.