Työmarkkinajärjestöt muistuttavat: Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei oikeuta syrjintään työpaikoilla

Sodan vuoksi tunteet voivat olla työpaikoilla pinnalla, mutta se ei oikeuta syrjivään käytökseen, työmarkkinajärjestöt painottavat. 
16.03.2022 08:30
TYÖMARKKINAJÄRJESTÖT
Suomessa asuu lähes 80 000 venäläistä.

Venäjän ja Valko-Venäjän sota ukrainalaisia vastaan näkyy yritysten ja työpaikkojen tilanteessa monella tavalla. Pakotteiden ja vastapakotteiden myötä liiketoiminta loppuu tai rajoittuu ja asiakkaat vaativat yrityksiltä myös muita toimia sodan lopettamiseksi.

Tunteet ovat työpaikoilla pinnalla. Vahva auttamisen halu on hyvä asia, mutta myös pelko ja viha voivat nousta esiin. Tämä on tilanteen vakavuuden huomioiden ymmärrettävää, mutta ei oikeuta syrjivään käytökseen.

Suomessa asuu lähes 80 000 venäläistä ja paljon venäjää puhuvia muiden maiden kansalaisia. He eivät ole vastuussa Venäjän tai Valko-Venäjän johdon päätöksistä ja teoista. Jos he toimivat työyhteisöissämme arvojemme ja periaatteidemme mukaisesti ja tukevat yhteiskuntaamme, tulee meidän osoittaa olevamme arvojemme arvoisia ja kohdella heitä samoin kuin muitakin työpaikalla. 

Työmarkkinakeskusjärjestöt EK, KT, SAK, Akava ja STTK muistuttavat: Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei oikeuta minkäänlaiseen syrjintään työpaikoilla.

Jarkko Eloranta, puheenjohtaja SAK
Jyri Häkämies, toimitusjohtaja, EK
Markku Jalonen, toimitusjohtaja, KT
Sture Fjäder, puheenjohtaja, Akava
Antti Palola, puheenjohtaja, STTK

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.