Tatu Knuutila aloitti SAK:ssa ekonomistina

Valtiotieteiden maisteri Tatu Knuutila aloitti tänään ekonomistina SAK:ssa. Knuutila kuvailee itseään analyyttiseksi ekonomistiksi, joka nauttii itsensä haastamisesta. 
05.12.2022 09:00
SAK
Tatu Knuutila kertoo, että taloustieteessä kulminoituu moni häntä kiinnostava asia. Kuva Jaakko Lukumaa

Tatu Knuutila siirtyi SAK:hon Aula Research Oy:stä, jossa hän on työskennellyt research analyst -nimikkeellä. Tehtävään on kuulunut laajojen yhteiskunnallisten tutkimus- ja konsultointiprojektien toteuttamista. Tätä ennen Knuutila on työskennellyt muun muassa harjoittelijana Eläketurvakeskuksessa ja työ- ja elinkeinoministeriössä. 

Knuutila sanoo, että mahdollisuus yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen herätti osaltaan kiinnostuksen avoinna olleeseen ekonomistin tehtävään.

– Olen aiemmissa työpaikoissani päässyt seuraamaan läheltä monenlaista yhteiskunnallista vaikuttamista, vaikka en ole varsinaisesti itse osallistunut vaikuttamistyöhön.

– Sivusta seuraaminen on kuitenkin sytyttänyt kipinän osallistua yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja paremman huomisen rakentamiseen. SAK on satojen tuhansien suomalaisten äänitorvi, joten juuri parempaa paalupaikkaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen on vaikea edes kuvitella.

Tatu Knuutila on opiskellut Helsingin yliopistossa pääaineena taloustiede ja sivuaineina tilastotiede, matematiikka ja valtio-oppi. Hän valmistui viime keväänä. Knuutilan erikoisalaa on analytiikka, tilastollinen ohjelmointi ja datan visualisointi.

Knuutila kertoo, että päätyi alun perin opiskelemaan taloustiedettä hieman sattumalta, koska hänellä ei ollut lukion jälkeen selkeää ajatusta siitä, mitä haluaisi ”isona” tehdä. 

– Suvussani ei ole akateemisia juuria, mutta perheeni kannusti minua opiskelemaan ja uskoin myös pärjääväni hyvin yliopisto-opinnoissa. Taloustieteessä kulminoituu moni itseäni kiinnostava aihe, kuten matemaattisuus, ihmisten käyttäytyminen sekä yhteiskunnalliset näkökulmat. 

Tatu Knuutila sanoo nyt olevansa erittäin tyytyväinen siihen, että valitsi aikanaan ekonomistiksi opiskelun.

– Talouden ilmiöt innostavat minua edelleen valtavasti ja ala on vielä monipuolisempi kuin olin kuvitellut. 

Tatu Knuutila kuvailee itseään analyyttiseksi ekonomistiksi, joka nauttii itsensä haastamisesta. 

– Olen päättäväinen ja tuloshakuinen, mihin varmaan osaltaan vaikuttaa urheilutaustani.

Knuutila on kilpaurheillut squashissa lapsena ja nuorena ja hän pelasi pari vuotta lajia myös ammattimaisesti. Lopulta urapolku löytyi muualta ja laji jäi rakkaaksi harrastukseksi. 

Knuutila pelaa edelleen vapaa-ajalla, mutta rinnalle ovat nousseet lajiin liittyvät luottamustoimet, kuten kotiseuran Espoon Squash Rackets Clubin hallituksen jäsenyys.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.