Surffaa sutjakkaasti työelämässä – Lue SAK:n uudistetut Työelämän pelisäännöt

SAK on uudistanut suositut Työelämän pelisäännöt. Työelämässä aloittavalle suunnatut vihkoset sisältävät uusia asioita ja samalla vihko on mukautettu selkokielelle.
23.03.2018 08:40
SAK

– Työelämässä työntekijällä on paljon oikeuksia ja velvollisuuksia. Kun osaat ne hyvin, pärjäät hyvin työelämässä, järjestöasiantuntija Jussi Kukkola kertoo.

– Suosittelen lukemaan tarkasti oppaamme ja säästämään sen myöhempää varten. Meitä voi myös pyytää postittamaan vihkosia esimerkiksi kouluun tai järjestöön.

Työelämän pelisäännöt -vihkosen lisäksi myös SAK:n verkkosivuilla on työntekijän velvollisuuksista ja oikeuksista aiempaa selkokielisempää tietoa.

Selkokieli on suomen kielen muoto, joka on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi.

– Selkokielinen tieto ei palvele vain maahanmuuttajia vaan siitä hyötyvät myös työelämässä aloittavat nuoret. Avamme aiempaa paremmin hankalaa työelämäsanastoa.

Lue Työelämän pelisäännöt suomeksi.

Lue Työelämän pelisäännöt englanniksi.

Selkoruotsiksi mukautetun vihkosen SAK julkaisee myöhemmin keväällä. SAK:n sivuilta löytyy työelämätietoutta myös yhdeksällä muulla kielellä.
 

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.