SAK:n uusi asiantuntijalääkäri Riitta Työläjärvi: ”Yhteistyön henkeä kannattaa vaalia” 

Lääketieteen lisensiaatti Riitta Työläjärvi on SAK:n uusi asiantuntijalääkäri. Hän vastaa työterveyteen, työkykyyn ja työsuojeluun liittyvien asioiden valmistelusta SAK:ssa.
11.01. 08:46
SAK
Riitta Työläjärvi kertoo, että hänessä on aina ollut "maailmanparantajaa". Se ohjasi opiskelemaan lääkäriksi, kehitysyhteistyöhön ja töihin palkansaajaliikkeeseen. Kuva Riitta Työläjärvi.

Riitta Työläjärvellä on pitkä kokemus järjestötyöstä ja edunvalvonnasta. Hän siirtyi vuoden alussa SAK:hon toimihenkilökeskusjärjestö STTK:sta, jossa toimi sosiaali- ja terveyspoliittisena asiantuntijana ja asiantuntijalääkärinä.

Työläjärvi korostaa, että työterveyteen ja työntekijöiden hyvinvointiin liittyvät kysymykset edellyttävät hyvää yhteistyötä niin työmarkkinajärjestöjen kesken kuin työpaikkatasolla.

- Koen, että tällä saralla yhteistyö on hyvällä tolalla ja yhteinen sävel on ehkä helpompi löytää kuin monista muista työmarkkinakysymyksistä. Yhteistyön henkeä kannattaa vaalia.

Riitta Työläjärvi kertoo, että hänessä on aina ollut ”maailmanparantajaa”. Se ohjasi opiskelemaan lääkäriksi ja myöhemmin kehitysyhteistyötehtäviin ja työhön palkansaajaliikkeeseen. 

Työläjärvi on muun muassa ollut suunnittelemassa Nicaraguan perusterveydenhuoltoa ja kouluttamassa alan työntekijöitä. Myöhemmin hän työskenteli Suomen Nicaraguan suurlähetystössä terveyssektorin ja tasa-arvotyön erityisasiantuntijana.

Korona tuonut esiin työsuojeluvaltuutettujen työn merkityksen

Riitta Työläjärvi kuvailee vuotta 2020 monella tavalla erityiseksi. Maailmanlaajuinen koronapandemia nosti kouriintuntuvasti esiin terveyden, hyvinvoinnin ja talouden kolmiyhteyden. 

- Niistä kaikista on huolehdittava, jotta työllisyys pysyy korkealla tasolla, hyvinvointivaltio toimii ja pystymme tuottamaan tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut. 

Viime vuosi toi esiin myös työsuojeluvaltuutettujen tekemän tärkeän työn, toimivan lainsäädännön, työpaikkojen hyvien käytäntöjen ja yhteistyön merkityksen.

- Nostan hattua työsuojeluvaltuutettujen tekemälle työlle. He ansaitsevat kaiken sen tuen, mitä voimme heille antaa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.