SAK:n Oulun toimiston uudet asiantuntijat Mette Nissinen ja Miikka-Aukusti Heiskanen ovat tuttuja nuorisotoiminnasta

SAK:n pohjoisin aluetoimisto Oulussa on saanut uudet työntekijät. Sekä Mette Nissinen että Miikka-Aukusti Heiskanen ovat olleet aktiivisesti mukana ammattiliittojen nuorisotoiminnassa.
08.01.2020 11:02
SAK
Mette Nissinen ja Miikka-Aukusti Heiskanen. Kuva: SAK

Molemmat uudet SAK:n alue- ja järjestöasiantuntijat ovat opiskelleet Lapin yliopistossa yhteiskuntatieteitä. Nissinen valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi viime syksynä pääaineenaan valtio-oppi. Heiskasenkin hallintotieteiden opinnot ovat loppuvaiheessa.

Ennen yliopisto-opintojaan Mette Nissinen työskenteli yhdeksän vuotta rakennusalalla maalarina. Hän on osallistunut Rakennusliiton nuorisotoimintaan muun muassa Raksanuoret-lehden päätoimittajana. Lisäksi Nissinen on toiminut luottamusmiehenä ja Rakennusliiton liittovaltuuston jäsenenä sekä ollut mukana kahden eri ammattiosaston hallinnossa.

Miikka-Aukusti Heiskanen on tehnyt pitkää uraa turvallisuusalalla. Hän työskenteli usean vuoden ajan järjestyksenvalvojana muun muassa ravintoloissa ja erilaisissa tapahtumissa. Sen lisäksi hän on kirjoittanut Demokraatti-lehteen vapaana toimittajana ja toiminut Pohjolan työ -verkkomedian päätoimittajana.

Heiskanen on ollut mukana suunnittelemassa Palvelualojen ammattiliiton PAMin nuoriso- ja aluetoimintaa. Hän on myös osallistunut aktiivisesti SAK Nuorten Oulun ja Kainuun aluetoimintaan.

SAK:n ääni kuuluviin Pohjois-Suomessa

Mette Nissinen pitää uuden työnsä yhtenä keskeisenä tavoitteena, että SAK:laisilla ammattiliitoilla ja paikallisjärjestöillä on jatkossakin aktiivista toimintaa ja vaikutusvaltaa Pohjois-Suomessa.

– Haluan osaltani edesauttaa sitä, että SAK:n viesti tulee kuulluksi alueen eri päätöksentekoelimissä.

Miikka-Aukusti Heiskaselle on tärkeää toimia Pohjois-Suomen työntekijöiden korkean järjestäytymisasteen ja alueen teollisuuden elinvoimaisuuden puolesta.

– Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa tuotetaan paljon puolivalmisteita, ja niitä valmistavalle teollisuudelle hankevalmistelu ja sitä kautta saatava rahoitus on tärkeää. Tässä SAK voi olla apuna.

Nissisen ja Heiskasen työsuhteet SAK:n Oulun aluetoimistossa alkoivat vuodenvaihteessa. Toimiston aikaisemmat työntekijät Riitta-Liisa Ojuva ja Vesa Saarinen ovat jäämässä eläkkeelle tämän vuoden alkuvaiheissa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.