SAK:n liittopäättäjät: Hallituksen luovuttava irtisanomissuojan heikentämisestä – vasta sitten on neuvottelupöydän vuoro 

Lähes 500 liittopäättäjän yhteiskokouksen viesti hallituksen esittelemään uuteen versioon irtisanomislaista oli selvä: koska lain perusongelma säilyy, lakiesitys täytyy hylätä ja työllisyyttä parantavia keinoja on pohdittava aidosti yhdessä neuvotellen. 
05.10.2018 15:48
SAK
Lähes 500 SAK:laista liittopäättäjää oli tänään perjantaina koolla Helsingin työväentalolla. Kuva Jonny Smeds.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta suomi avauksessaan hallitusta lain perusteluista, joita tutkimus ei tue tai ne ovat epäloogisia.  

– Kun työllisyysvaikutuksia ei näkynyt eikä kuulunut, hallitus alkoi tarjota perusteeksi työvoimavirtojen kasvamista; siis sitä että kun joku saa kenkää kevein perustein, joku toinen sitten palkataan siihen hommaan. Ja tämä sitten muka auttaa työvoiman reunoilla olevia henkilöitä, joiden on vaikea työllistyä.

Myös jäsenistön edustajat käyttivät tilaisuudessa puheenvuoroja.

Auto- ja kuljetusalan AKT:n Vili-Petteri Adamson muistutti, että vaikka pääministeri Sipilä on saanut vaaleissa mandaatin kansalta, Sipilä ei vaalien alla kertonut mihin kaikkiin heikennyksiin hän aikoo mandaattiaan käyttää.

– Miksi työntekijät nähdään taakkana? Me olemme resurssi, jonka avulla kasvatetaan yritystä ja sen tulosta, rakennusliitoon kuuluva Antti Uusimaa puolestaan kysyi.

Palvelualan ammattiliiton PAM:n Sanna Sipinen muistutti, että hallituksen toimet ovat osuneet erityisesti naisiin ja naisvaltaisiin aloihin.

– Meidän ydintehtävä on suojella palkansaajia, jos hallitus ei siihen kykene. SAK ei ole koskaan ollut yhtä tarpeellinen kuin nyt. 

Lopuksi puheenjohtajat Ann Selin (PAM), Päivi Niemi-Laine (JHL), Heidi Nieminen (PAU), Riku Aalto (Teollisuusliitto), Veli-Matti Kuntonen (SEL) ja Jarkko Eloranta (SAK) kertoivat, millä askelmerkeillä mennään tulevaan. Viesti oli selvä: hallituksen on vedettävä ensin lakiesityksensä pois ja sitten vasta voidaan aloittaa neuvottelut.

– Meidän tehtävämme on näyttää, että kyse ei ole vain yhdestä tai kahdesta iskusta, jotka otamme vastaan, jotta tämä tolkuton laki saadaan torpattua, Kuntonen tiivisti.

SAK:laiset liittopäättäjät olivat tänään perjantaina koolla Helsingin Paasitornissa.

Katso tallenne tilaisuudesta:

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.