SAK:laisen liikkeen uuden strategian keskiössä on hyvä työ

SAK:n edustajisto hyväksyi torstaina 19.11. SAK:laisen liikkeen strategian vuosille 2020–2024. Uusi strategia asettaa tavoitteet muun muassa SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen uudistamiselle sekä työehtojen, työpaikkojen, työllisyyden ja työntekijöiden turvan kehittämiselle.
19.11.2020 15:08
SAK

SAK:n strategian otsikko on Hyvä työ – hyvinvointia elämään. Se perustuu SAK:n kolmeen perusarvoon: ihmisarvoon työssä, yhdenvertaisuuteen ja heikompien puolustamiseen.

– Tämä strategia on koko SAK:laisen liikkeen strategia, ei pelkästään keskusjärjestön strategia. Se resonoi myös jäsenliittojen toimintaan, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta korosti edustajiston kokouksessa.

Vuosina 2020–2024 SAK:lla on neljä strategista tavoitetta:

  1. Vetovoimainen, uskottava ja ihmisläheinen ammattiyhdistysliike. Kiinnitetään huomio liikkeen uudistumiskykyyn ja liittojäsenyyteen.
  2. Työelämän pelisäännöt työntekijän turvana. Työehtoihin liittyvät sopimukset ja muu sääntely on ajassa kiinni olevaa, toimivaa ja solidaarista.
  3. Työelämä muuttuu – hyvää työtä. SAK:n liittojen jäsenille on tarjolla nykyistä enemmän hyvälaatuisia työpaikkoja.
  4. Työtä tarjolle, kunnolliset turvaverkot ja turvalliset muutokset. Tavoitteina korkea työllisyys, laadukas sosiaaliturva ja työntekijöiden turvallisuus eri muutostilanteissa.


Strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi SAK ja ammattiliitot tulevat panostamaan SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen uudistumiseen, liittojäsenyyteen ja sopimuspolitiikkaan. Keskeisiä toimia ovat myös työelämän laadun ja työllisyyden parantaminen, sosiaaliturvan kehittäminen sekä yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistäminen.

Tutustu tarkemmin SAK:laisen liikkeen strategiaan 2020–2024.

Mistä on nykyajan työelämä tehty?

Katso myös Elämän palaset -video, jonka SAK julkisti strategian hyväksymisen yhteydessä.

Katso video SAK:n Youtube-kanavalla.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.