SAK tavoittelee puoliväliriiheltä työllisyyttä lisääviä päätöksiä

SAK odottaa hallituksen luopuvan puoliväliriihessä leikkauksista työttömyysturvaan. Sen sijaan hallituksen tulee nyt päättää työllisyyttä lisäävistä rakenneuudistuksista ja kestävää kasvua tukevista sijoituksista.
24.04.2017 11:16
SAK

Kannustinloukkuja purkamalla pehmeillä mutta tehokkailla keinoilla Suomeen voi syntyä SAK:n laskelmien mukaan jopa 30 000 uutta työpaikkaa.

Erityisesti naisten työllisyysastetta nostaa perhevapaiden uudistaminen SAK:n kustannusvapaan mallin mukaisesti sekä esimerkiksi päivähoitomaksujen alentaminen.

SAK uudistaisi työttömyysturvaa neljällä tavalla. Matalapalkkaisen työn vastaanottamisesta tekee houkuttelevampaa esimerkiksi SAK:n ehdotus poistaa 80 prosentin työaikarajoitus sovitellun päivärahan maksamiselta.

SAK:n kuuden kohdan työllisyyspaketti etsisi varoja pehmeään kannustinloukkujen purkamiseen esimerkiksi varakkaita suosivien ”verohärpäkkeiden” purkamisesta.

Aikuiskoulutuksen uudistaminen SAK:n ehdottamalla tavalla huolehtii työmarkkinoiden joustavuudesta sekä ehkäisee ennalta kohtaanto-ongelmaa ja työttömyyden pitkittymistä. Työttömien omaehtoista opiskelua on tuettava ja myös alanvaihtoon on luotava uusia mahdollisuuksia.

Suomen pitkän aikavälin menestystä parantavat etenkin sijoitukset koulutukseen, tutkimukseen ja Tekesin suoriin tukiin. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan osuuden on oltava bruttokansantuotteesta vähintään kolme prosenttia.

Luottamus tekee rohkeaksi – SAK:n tavoitteet puoliväliriiheen 2017–2019

Perhepalikat uusiksi – SAK:n perhevapaauudistus

Osaamiskuopasta työelämään - SAK:n aikuiskoulutusuudistus

Yhdeksän kannustinloukkua ja SAK:n ratkaisut niihin

Kohti työllisyystavoitetta - Kuuden kohdan työllisyyspaketti

Työttömyysturvan uudistaminen neljällä tavalla

Luottamus lisää yhteistyötä - SAK:n tavoitteet kuntavaaleihin 2017

SAK:n kuntavaalitavoite: Varhaiskasvatus osittain maksuttomaksi
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.