SAK oli ”kone taistelumoodissa” koko viime vuoden – Tutustu vaikuttamistyöhömme vuoden 2018 vuosikertomuksesta

Aktiivimallin ja irtisanomislain vastustaminen olivat näkyvimmät SAK:n ponnistukset viime vuonna, mutta ne eivät olleet suinkaan ainoat asiat, joiden puolesta vaikutimme. Henkilöstömme vaikutti paremman työelämän ja turvan puolesta esimerkiksi työryhmissä, hankkeissa ja Euroopan unionissa.
16.05.2019 15:43
SAK

– Aktiivimallin ja irtisanomislain vastaiset mielenilmauksemme näkyivät tekemästämme työstä varmasti eniten ihmisten arjessa, mutta sen lisäksi teimme paljon hiljaisempaa vaikuttamista esimerkiksi työaikalain uudistamisen, ammatillisen koulutuksen reformin onnistumisen ja työterveyshuollon puolesta, johtaja Eija Hietanen kertoo.

– Kehitimme myös esimerkiksi työttömyysturvan uudistamiseen omaa mallia, etsimme ratkaisuja keikkatyöntekijöiden toimeentulo-ongelmiin, vaikutimme monien direktiivien sisältöön EU:ssa ja pohdimme tulevaisuuden suunta Tulevaisuus tänään -tapahtumassa. Ja tässäkin on vasta osa henkilöstön tekemästä vaikuttamistyöstä viime vuonna.

Vuosikertomuksesta selviää myös, että vuoden 2017 lopussa uudistetut SAK:n nettisivut ja sosiaalisen median kanavat saivat viime vuonna kosolti lisää kävijöitä ja seuraajia. 

– Kävijöiden ja seuraajien määrä kasvoi etenkin silloin, kun SAK otti vahvasti kantaa aktiivimallin ja irtisanomislain epäoikeudenmukaisuuteen, Hietanen kertoo.

Lue lisää SAK:n vuosikertomuksesta 2018.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.