Miksi perustimme ehdokasgallerian ja miksi kannattaa äänestää?

SAK:n järjestöpäällikkö Eija Harjula kertoo, miksi perustimme kuntavaalien ehdokasgallerian, kuka sinne voi liittyä ja miksi jokaisen kannattaa käyttää vaaleissa äänioikeuttaan.
04.05.2021 07:11
SAK
Kuva SAK.

1. Miksi perustimme kuntavaaleihin ehdokasgallerian?

– Haluamme nostaa SAK:laisten ammattiliittojen jäsenten tunnettuutta, asemaa ja merkitystä yhteiskunnallisina vaikuttajina ja päättäjinä ja samalla kannustaa jäseniämme asettumaan ehdolle. 

Eija Harjula.

– Kunnissa päätetään konkreettisista arjen asioista ja kukapa muu olisi parempi arjen asiantuntija kuin SAK:lainen duunari. 

– Joskus tuntuu, että kunnallinen päätöksenteko on vaikeaselkoisten asioiden monimutkaista polkkaa, missä tavalliselle kuntalaiselle jää seinäruusun rooli. Tämä myytti pitää murtaa ja se murtuu vain sillä, että löytyy lisää rohkeita, tärkeitä ihmisiä, jotka astuvat esiin ja lähtevät ehdolle. 

2. Kenelle ehdokasgalleria on tarkoitettu ja vieläkö sinne voi ilmoittaa tietonsa?

– Galleria on tarkoitettu kaikille niille SAK:n jäsenliittojen jäsenille tai liittojen työntekijöille, jotka ovat asettuneet ehdolle kuntavaaleissa. Edellytys on, että ehdokas allekirjoittaa SAK:n arvot ja sitoutuu omalla toiminnallaan edistämään niitä. Omat tiedot voi yhä ilmoittaa mukaan ja tietoja voi myös täydentää, esimerkiksi ehdokasnumerolla.  

3. Miksi kuntavaaleissa kannattaa äänestää?

– Ensinnäkin aina kannattaa äänestää. Pidän äänioikeutta nimenomaa oikeutena isolla O:lla. 

– Kunnissa päätettävät asiat ovat lähellä ihmisten arkea. Päivähoito, vanhuspalvelut, esiopetus, nuorten palvelut, kulttuuri, kirjastot, väylät, katuvalot, liikenne jne. Ne ovat asioita, jotka kulkevat jokapäiväisessä elämässä mukanamme ja joiden olemassaoloa ei välttämättä edes huomaa, mutta jotka eivät synny tai toimi itsestään. 

– Vain äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaisilla arvoilla ja valinnoilla päätöksiä tehdään ja kenen ehdoilla ja mihin suuntaan sinun kotikuntaasi kehitetään. 

Tutustu SAK:n kuntavaalitavoitteisiin ja ehdokasgalleriaan.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.