Katariina Sahlberg aloittaa SAK:ssa juristina  

Oikeustieteen maisteri, varatuomari Katariina Sahlberg aloittaa SAK:ssa juristina. Hän siirtyy tehtävään palkansaajakeskusjärjestö STTK:sta.
11.10.2023 09:00
SAK
Katariina Sahlberg aloitti SAK:ssa juristina. Kuva Nousussa.

Katariina Sahlberg on aiemmin urallaan työskennellyt muun muassa tasa-arvovaltuutetun toimistossa, sosiaali- ja terveysministeriössä ja työ- ja elinkeinoministeriössä. 

Mikä sai sinut kiinnostumaan juuri työoikeudesta?

– Työoikeuteen liittyvät kysymykset ovat jollakin tavalla läsnä lähes kaikkien ihmisten elämässä, joten se on tärkeä lainsäädännön osa-alue. Oikeudenmukaisuuden puolustaminen on minulle myös tärkeää ja siihen työoikeuskin kytkeytyy.

Katariina Sahlberg on perehtynyt erityisesti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiin ja niitä koskevaan lainsäädäntöön.

Hän kertoo kiinnostuneensa SAK:ssa avoinna olleesta työtehtävästä, koska se tarjoaa mahdollisuuden edistää työelämän tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä ja samalla perehtyä laajemmalla skaalalla työoikeuteen.

Nykyisen hallituksen ajamia työelämän heikennyksiä, kuten lakko-oikeuden rajoittamista, määräaikaisten työsopimusten helpottamista ja paikallisen sopimisen lisäämistä yleissitovat työehtosopimukset ohittaen, Sahlberg kuvaa hurjiksi.

– Kyllähän hallitusohjelman kirjaukset tarkoittavat kylmää kyytiä palkansaajille. Esimerkiksi määräaikaisissa työsuhteissa olevien työntekijöiden syrjintä hyvin todennäköisesti tulee lisääntymään.

Katariina Sahlberg kertoo, että tasa-arvovaltuutetun toimistoon tulevien yhteydenottojen kärjessä ovat määräaikaisiin työsuhteisiin liittyvät epäselvyydet ja epäilyt väärinkäytöksistä.

– Lakimuutoksella on taatusti tähän heijastusvaikutuksia. Takapakkia mennään.

Vapaa-ajalla Sahlberg harrastaa lenkkeilyä ja kissan hoitamista. Rentoutumisen kannalta ykkösjuttu on kuitenkin Playstationin pelaaminen.

– Pleikkaa pelaamalla voi laittaa aivot kunnolla narikkaan.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.