Heli Puura SAK:n työehdot-osaston johtajaksi

SAK:n työehdot-osaston johtajaksi on nimitetty oikeustieteen kandidaatti Heli Puura. Hän siirtyy tehtävään Teollisuusliiton 2. varapuheenjohtajan paikalta.
12.08.2019 11:41
SAK
Heli Puura. Kuva: Kiti Haila / Teollisuusliitto

Heli Puuralla on pitkä kokemus palkansaajaliikkeen edunvalvonnasta eri tehtävissä. Hän on ollut aiemmin sekä SAK:n että toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n palveluksessa. SAK:laisen Team-liiton puheenjohtajana Puura toimi vuosina 2015–2017. Vuoden 2018 alusta hän on toiminut Teollisuusliiton 2. varapuheenjohtajana.

SAK:n hallituksen jäsen Puura on ollut vuodesta 2015.

Heli Puuralla on kokemusta myös kansainvälisestä edunvalvonnasta niin Euroopan tasolla kuin globaalisti muun muassa YK:n työjärjestön ILO:n ja teollisuusalojen kansainvälisen federaation kautta.

Työehdot-osasto vastaa SAK:ssa työlainsäädäntöön ja työehtoihin liittyvästä vaikuttamisesta ja valmistelusta sekä SAK:n kansainvälisestä vaikuttamisesta. 

– Vaikka työmarkkinakeskusjärjestöjen rooli on murroksessa, se on edelleen keskeinen työlainsäädännön valmistelussa. Kolmikantaisesta lainvalmistelusta kannattaa pitää kiinni, sillä se antaa hyvän pohjan lainsäädännön tasapainoiseen kehittämiseen, Puura sanoo.

– On innostavaa tulla töihin SAK:hon. Järjestö on vahva palkansaajien edunvalvoja, jossa on paljon huippuluokan asiantuntijuutta.

Heli Puuran nimityksestä päätti tänään SAK:n hallitus. Puura aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.