Etkö ehtinyt lukea? – Listasimme SAK:n uutiskirjeen viime vuoden suosituimpia juttuja

Työehtosopimusten ja työehtosopimisen merkitystä käsittelevä juttu oli uutiskirjeen luetuin juttu vuonna 2020. Lähes yhtä paljon lukijoita kiinnosti juttu, jossa kerrotaan, mikä työttömyysturvan lisäpäivissä muuttuu. Luottamushenkilöiden työnohjauksesta kertova juttu ei ollut luetuimpien joukossa mutta se kannattaa lukea nyt, sillä siitä löytyy vinkkejä, miten jaksaa työpaikan välillä stressaavissakin tilanteissa. 
12.01. 09:19
SAK
Uutinen
Kuva iStock.

Linkit juttuihin:

Työehtosopimus takaa etusi työelämässä
10 kysymystä ja vastausta ajankohtaisesta tilanteesta! Ammattiliiton neuvottelema työehtosopimus on työntekijälle korvaamaton turva ja se tuo etuja, joita lainsäädännössä ei ole. Juuri siksi liiton jäsenyys on nyt tärkeämpää kuin koskaan.

Mikä muuttuu työttömyysturvan lisäpäivissä ja yli 55-vuotiaiden turvassa?
Sanna Marinin hallitus päätti joulukuussa 2020 yli 55-vuotiaiden työllisyyttä parantavista toimista. Mistä päätöksissä on kyse?

Ansiosidonnainen turva pitää laajentaa koskemaan kaikkia palkansaajia
Ansiosidonnainen työttömyysturva on tärkeää laajentaa koskemaan kaikkia palkansaajia, mutta se ei vielä yksin tee turvasta oikeudenmukaista, sanoo johtaja Saana Siekkinen ja muistuttaa, että SAK on lukuisia kertoja esittänyt työttömyysturvan uudistamista.

Blogi: YTK ei ole aina edullisin työttömyyskassa
Erityisesti pienituloiselle ja osa-aikatyötä tekevälle työntekijälle on edullisempaa kuulua ammattiliiton yhteydessä toimivaan työttömyyskassaan kuin olla YTK:n kassan jäsen, muistuttaa järjestöasiantuntija Jussi Kukkola. 

Työnohjaus antaa voimia luottamustehtävän hoitamiseen
Luottamushenkilöiden loppuunpalamisesta ei juuri puhuta, vaikka sitä tapahtuu. Työnohjaus on oivallinen keino ehkäistä uupumista ja tarjoaa myös työkaluja hoitaa vaativaa tehtävää.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.