Eloranta: Ei lisää kiviä palkansaajien reppuun

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta varoittaa hallitusta työmarkkinailmapiirin tulehduttamisesta. Kesällä on käyty keskustelua esimerkiksi sunnuntailisien poistamisesta ja työehtosopimusten yleissitovuudesta.
03.08.2016 11:04
SAK

– Ilmapiiriä ei tarvitsisi nyt tulehduttaa eikä osapuolia hermostuttaa tällaisilla irtiotoilla, jotka eivät ole ainakaan taloudellisesti perusteltuja tai edes poliittisesti välttämättömiä, Eloranta sanoo STT:n haastattelussa.

– Kilpailukykysopimus oli jo sinänsä vaikea ratkaisu monille liitoille. Palkansaajilla on varmasti fiilis, että he ovat leiviskänsä tehneet, eikä lisää kiviä reppuun pitäisi laittaa.

SAK:laisista liitoista esimerkiksi AKT ja Rakennusliitto eivät ole mukana kilpailukykysopimuksessa ja käyvät siksi itse liittokohtaiset neuvottelut työehtosopimuksistaan.

Sopimuksen ulkopuolella oleminen ei estä sitä, etteivätkö näidenkin alojen työntekijöillä nousisi sosiaaliturvamaksut kilpailukykysopimuksen mukaisesti, mutta työajan pitenemisestä ei ole vielä varmuutta.

– Se on aivan selvää, että myös heidän pöydissään työaikakeskustelu joudutaan käymään, SAK:n puheenjohtaja huomauttaa STT:n haastattelussa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.