Vuoden opo on innovaattori, kehittäjä ja ratkaisukeskeinen ajattelija

TI. Kosken kunnan oppilaanohjauksen lehtori Tiina Uuttu on valittu vuoden 2019 opinto-ohjaajaksi. Uuttu on työskennellyt lähes 22 vuotta opona, joista 15 vuotta Kosken seudun yläasteen sekä Kosken lukion opinto-ohjaajana.
08.02.2019 11:00
SAK, SOPO ja TAT
Vuoden opo 2019 on Tiina Uuttu. Kuva: Viivi Ali-Löytty / TAT

Palkinnon pitkäjänteisestä työstä oppilaiden ja työyhteisön hyväksi hän sai tänään valtakunnallisilla opopäivillä Turussa.

Valintaraadin mielestä Uutun asenne opon perustyöhön on kohdillaan ja hän on pystynyt säilyttämään hienosti positiivisen asenteen työssään sekä vielä nauttimaan siitä.

– Tiina-opo oli heti kiinnostunut opinnoistani ja tulevaisuuden suunnitelmistani, vaikka tulin pieneen lukioomme toiselta paikkakunnalta ja uutena oppilaana, toteaa Uutun ohjaama abiturientti.

Vuoden opon Tiina Uutun mielestä oppilaiden tulee saada ohjausta ajan tasalla olevilla välineillä ja menetelmillä, nykytekniikan pitää olla luontevana osana ohjaustyötä.

– Haluan olla kannustaja ohjattavilleni. Olen erittäin ylpeä kaikkien opinto-ohjaajien työstä, hän lisää

Uuttu on ollut alkuunpanijana koulunsa monissa nykyisissä käytännöissä kuten uusintakoepäivässä ja päivä lukiolaisena -päivässä. Yhteistyössä TI. Kosken ja Marttilan kuntien yrittäjien kanssa Uuttu on järjestänyt mm. Eväitä isoksi -iltoja, joissa on kuultu eri yrittäjien puheenvuoroja.

Vuoden opo on myös aktiivinen oman osaamisensa kehittäjä:

– Vaikka työssä pitää priorisoida paljon asioita, niin koen, että aikaa täytyy käyttää myös kouluttautumiseen ja oman osaamisen päivittämiseen, kertoo Uuttu.

Vuoden opo -palkinto julkistettiin tänään valtakunnallisilla opopäivillä Turussa jo 28. kerran. Valintaraadissa ovat mukana Suomen opinto-ohjaajat ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry ja Talous ja Nuoret TAT ry.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.