Valko-Venäjän vangitut ammattiyhdistysjohtajat oikeudessa

Valko-Venäjän demokraattisen ay-liikkeen viime huhtikuussa vangitut johtajat ovat tänään syytettynä Minskissä pidettävässä oikeudenkäynnissä, jota pidetään laajasti poliittisena. Oikeudessa ovat BKDP-keskusjärjestön puheenjohtaja Aliaksandr Yarashuk ja varapuheenjohtaja Siarhei Antusevich sekä järjestön kirjanpitäjä Iryna But-Husaim.
20.12.2022 15:35
SAK

Yarashuk, Antusevich ja But-Husaim vangittiin viime huhtikuussa osana presidentti Lukashenkan autoritaarisen hallinnon hyökkäystä demokraattista ay-liikettä vastaan. Heitä vastaan on esitetty syytteitä muun muassa yleisen järjestyksen rikkomisesta.  

Demokraattinen ay-liike on jo pitkään ollut presidentti Lukashenkan ahdistelun kohteena, mutta entistä laajamittaisempi hyökkäys käynnistyi sen jälkeen, kun ay-liike oli aktiivinen elokuun 2020 vilpillisten presidentinvaalien jälkeisessä demokratialiikkeessä. Ay-liike on myös kritisoinut Valko-Venäjän antamaa tukea Venäjän hyökkäyssodalle Ukrainassa. 

Kansainvälinen ammattiyhdistysliike seuraa tarkoin Valko-Venäjän ammattiyhdistysjohtajien oikeudenkäyntejä ja vaatii heidän välitöntä vapauttamistaan. Yhdessä BKDP-keskusjärjestön työtä maanpaossa jatkavan Salidarnast-järjestön kanssa Ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC on käynnistänyt asiaa koskevan kampanjan

Lue lisää aiheesta:
Valko-Venäjän vapaa ja riippumaton ay-liike tarvitsee nyt tukeamme | SAK

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.