Suomi tarvitsee paremmat yhteydet muualle Eurooppaan

SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen on huolestunut Suomen ja muun Euroopan välisen suhteellisen etäisyyden kasvamisesta.
22.03.2017 11:37
SAK
Tukholman ja Kööpenhaminan välillä liikennöi nopea X2000-juna.

– Suomi tarvitsee usean vaalikauden mittaisen infraohjelman, jolla parannetaan saavutettavuuttamme, Hievanen vaatii.

Suomen suhteellista etäisyyttä muuhun Eurooppaan kasvattavat naapurimaiden suuret investoinnit nopeutuviin yhteyksiin.

Sauli Hievanen– Vaikka Ruotsi, Tanska ja Norja ovat käytännössä kiinni Euroopan mantereessa, ne satsaavat voimakkaasti kansainvälisten junayhteyksien nopeuttamiseen, SAK:n Sauli Hievanen korostaa.

Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK oli mukana infraselvityksessä, joka kartoitti eri toimialojen tulevaisuuden tarpeita liikenneväylille. Selvityksen mukaan matkaketjujen nopeuttamisessa ja liikenneyhteyksien parantamisessa piilee Suomessa paljon käyttämättömiä mahdollisuuksia.

Selvitys listaa useita rata- ja tieosuuksia, joiden parantaminen poistaisi talouden tulppia. Kapasiteettia pitäisi kasvattaa esimerkiksi Helsinki–Oulu-radalla, joka on jo nyt Suomen vahvimpia henkilö- ja tavaraliikenteen yhteysvälejä. Liikkumisen sujuvoittaminen Tampereelta Seinäjoen ja Vaasan suuntaan laajentaisi myös työssäkäyntialuetta.

Liikenteen infrastruktuuri tulevaisuuden mahdollistajana -selvityksen tilasivat WSP Finlandilta SAK:n lisäksi STTK, EK, Kuntaliitto, Rakennusteollisuus RT, Metsäteollisuus, INFRA ry, Liikennevirasto ja MTK.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.