Sunnuntailisien poisto aiheuttaisi palkkapaineita arkipäiville

Sunnuntailisien poistojen aiheuttamat ansionmenetykset pitäisi korvata arkipäivän palkassa, toteaa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta. Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen ehdotti SuomiAreenassa palkansaajien tuplapalkasta luopumista osana puolueen työ- ja yrittäjyyspakettia.
15.07.2016 12:15
SAK

Juhana Vartiaisen mukaan sunnuntain tuplapalkan poisto lisäisi ravintola-alan kannattavuutta ja rohkaisisi pitämään ravintoloita auki myös sunnuntaisin.

– Sunnuntain tuplapalkalla on melko suuri ansiovaikutus esimerkiksi palvelualojen työntekijöille, jotka tekevät paljon sunnuntaityötä ympäri vuoden. Siinä mielessä sunnuntailisien lasku ei kuulosta hyvältä, Jarkko Eloranta toteaa MTV:n Kymmenen Uutisissa.

Kokoomus on hänen mukaansa ehdottanut monia muitakin työelämän heikennyksiä, kuten yleissitovien työehtosopimusten romuttamista. Eloranta kokee nykyisen esityksen jatkavan samaa linjaa.

– Jos poistetaan sekä yleissitovuus että lainsäädännöstä perälautoja, niin silloin pian ollaan sillä tiellä, että palkansaajan turvaa ollaan melko lailla heikentämässä.

Eloranta selventää, että nykyäänkin työehtosopimuksissa on mahdollista sopia työajoista ja työaikakorvauksista. Paikallinen sopiminen on SAK:n linjan mukaan hyväksyttävää, jos se tapahtuu työehtosopimusten rajoissa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.