SAK:n luvuissa ei ole ilmaa

SAK ilmoittaa sivuillaan jäsenmääräkseen vuoden 2018 alussa 929 122. Luku perustuu liittojen ilmoittamaan määrään vuoden viimeisenä päivänä.
16.11.2018 15:20
SAK
Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Liittokohtaiset jäsenmäärät löytyvät SAK:n nettisivuilta.

Euroopan ammatilliselle yhteisjärjestölle ETUC:lle ja muille kansainvälisille järjestöille maksettavat jäsenmaksut perustuvat keskusjärjestön liitoilta saamaan jäsenmaksukertymään. Esimerkiksi opiskelijat ja eläkeläiset eivät sisälly tähän lukuun. Myöskään osa liitoista ei peri jäsenmaksua työttömiltä.

SAK:lle jokainen jäsen on yhtä arvokas riippumatta hänen elämäntilanteestaan.

Ammattiliittojen jäsenyys on muuttunut ja muuttuu sekä määrällisesti että laadullisesti. Varsinkin uusien sukupolvien tavat toimia ja osallistua sekä ylipäätään kiinnittyä järjestöihin ovat murroksessa.

Tarve yhteiselle edunvalvonnalle ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään. Päinvastoin – on olemassa myönteisiä merkkejä siitä, kuinka yhä uudenlaiset ryhmät järjestäytyvät työehtojensa turvaamiseksi. Hyvinä esimerkkeinä tästä ovat alustataloudessa kuljetus- ja lähettipalveluissa työskentelevät ihmiset Suomessa ja ulkomailla.

Vaikka ay-liikkeen jäsenmäärät vaihtelevat työmarkkinoiden rakenteen mukana, ammattiyhdistysliike katsoo tulevaisuuteen, uudistuu ja elää ajassa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.