SAK jatkaa Green Office -toimistona 

SAK jatkaa Maailman luonnonsäätiön WWF:n Green Officena. Tämä tarkoittaa mahdollisimman ekotehokasta toimistoa ja huomion kiinnittämistä hiilijalanjäljen kutistamiseen muun muassa paperinkäytössä, kokoustarjoiluissa ja työmatkoissa.
19.12.2022 09:44
SAK
Kuva WWF.

SAK läpäisi tänä vuonna tehdyn WWF:n tarkastuksen ja jatkaa näin ollen Green Office-sertifikaatin saaneena toimistona. Ensi vuoden aikana selvitetään mahdollisuuksia saada SAK:n aluetoimistot mukaan Green Officeen. 

SAK:n keskustoimistossa on kiinnitetty jo pitkään huomiota paperin- sähkön ja lämmitysenergian kulutukseen sekä työmatkoihin. Paperitulosteiden määrä onkin vähentynyt huomattavasti ja julkaisut ovat pääosin sähköisiä, joita printataan vain tarvittaessa. Lisäksi toimiston sisälämpötilaa on laskettu. 

SAK on liittynyt tänä syksynä myös mukaan energian säästämiseen tähtäävään kansalliseen Astetta alemmas -kampanjaan, jossa sisälämpötilaa alennetaan yhdellä asteella.  

Tarjoiluissa SAK:ssa suositaan kala- ja kasvisruokaa, ruokahävikin määrää on saatu vähenemään lähelle nollaa ja kaikki jätteet lajitellaan.
 
SAK:n työntekijät lentävät työmatkoja aiempaa vähemmän ja tavoitteena on vähentää niitä entisestään. Lisäksi lennot kompensoidaan. 

Henkilökuntaa kannustetaan suosimaan julkista liikennettä työmatkoilla ja työsuhde-etuna tarjotaan työsuhdematkalippua. 

Mikä on Green Office?

WWF:n Green Office opastaa työpaikkoja toimimaan ympäristövastuullisesti. Green Office -työkalujen avulla voi selvittää, millaisia ympäristövaikutuksia työpaikalta paljastuu.
Green Office tarjoaa arvion työpaikan nykytilanteesta, tiedon siitä, mitä kannattaa muuttaa sekä ohjeet jatkotoimiin ja organisaatiolle sopivan ympäristöjärjestelmän rakentamiseen. Ympäristöjärjestelmä auttaa pienentämään toimiston hiilijalanjälkeä, käyttämään luonnonvaroja viisaasti ja samalla suojelemaan luonnon monimuotoisuutta.

Green Office -verkostossa on Suomessa mukana yli 200 organisaatiota ja yritystä eri toimialoilta, noin 470 toimipaikkaa ja noin 55 000 työntekijää.

 Lue lisää Green Office -sertifikaatista.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.