SAK ja jäsenliitot tuomitsevat Postin toiminnan

SAK:n hallitus on ollut tänään maanantaina 2. syyskuuta koolla ja keskustellut Postin yksipuolisesta päätöksestä siirtää 700 pakettilajittelussa työskentelevää halvemman työehtosopimuksen piiriin. Työehtojen heikentämisen takia siirtyvien työntekijöiden palkat laskevat jopa 30–50 prosenttia.
02.09.2019 14:09
SAK
Lakkovahdit Mika Kemppi (oik.) ja Filip Jorsevich Postin logistiikkakeskuksen edustalla Vantaan Tikkurilassa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on vastannut tähän eilen 1. syyskuuta alkaneella työnseisauksella.

– SAK ja sen jäsenliitot tuomitsevat yksiselitteisesti Postin tekemän työn halpuutuksen ja antavat tukensa PAU:n työnseisaukselle, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Postin toiminta lakon aikana herätti myös keskustelua. Posti on esimerkiksi haalinut esimiehiä tekemään lakonalaista tuotantotyötä lupaamalla 200 euron kiinteän bonuksen työhön tuleville. Myös vuokratyöntekijöitä on uhkailtu tuntien vähentämisellä tulevaisuudessa, jos he eivät tule töihin.

– Tällainen rikkurien käyttö ja uhkailu on ehdottomasti tuomittavaa eikä sitä pidä hyväksyä. Työntekijällä on oikeus ja velvollisuus kieltäytyä lakon alaisesta työstä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.