Rami Lindström aloitti SAK:ssa työmarkkinapäällikkönä

Oikeustieteen maisteri Rami Lindström on valittu SAK:n työmarkkinapäälliköksi. Lindströmillä on monipuolinen kokemus juridiikasta ja hän tuntee sopimusjärjestelmän sekä ammattiliittojen toiminnan hyvin.
24.10.2022 09:00
SAK
Oikeustieteen maisteri Rami Lindström on SAK:n uusi työmarkkinapäällikkö.

Rami Lindström aloittaa SAK:ssa tänään 24. lokakuuta. Hän siirtyy tehtävään sosialidemokraattisesta eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt oikeus- ja kansainvälisten asioiden yksikön päällikkönä ja eduskuntaryhmän lakimiehenä.  

Aiemmin Lindström on työskennellyt muun muassa lakimiehenä Journalistiliitossa, Puualojen työttömyyskassan kassanjohtajana ja henkilöstöpäällikkönä SAK:laisessa Puuliitossa.

Työmarkkinapäällikön toimenkuva on laaja. Siihen kuuluu muun muassa SAK:laisten liittojen työehtosopimustoiminnan koordinoimista, sopimusjärjestelmän ja työlainsäädännön kehittämiseen liittyviä tehtäviä sekä yhteiskuntavaikuttamista.

Mikä herätti kiinnostuksesi tähän tehtävään?

– Uskon, että voin yhdistää tehtävässä kaiken sen osaamisen, mitä olen kerryttänyt sen jälkeen, kun ensimmäistä kertaa tein Hakaniemessä töitä. Taustani on vahvasti työoikeudessa, mutta erityisesti olen kiinnostunut työmarkkinoista ja suomalaisesta sopimusjärjestelmästä. 

– Ajattelen, että pääsen tekemään vaikuttavaa ja tärkeää työtä koko suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Veri on aina vetänyt SAK:n ja sen jäsenliittojen suuntaan, varmaankin myös oman perhetaustan ja työhistorian takia. 

Sopimuspolitiikka on murroksessa, esimerkiksi paikallinen sopiminen lisääntyy. Rami Lindström kuitenkin muistuttaa, että työelämän murroksesta on puhuttu jo pitkään eikä se sinänsä ole uusi asia. 

Hänen mielestään paikallisen sopimisen lisääminen on tervetullutta, kunhan se tehdään työehtosopimusten määrittämissä rajoissa, työntekijän oikeuksista pidetään huolta ja liittojen edustajat ovat mukana sopimassa. 

Huolta Lindströmissä sen sijaan herättää sopimisen kulttuurissa tapahtunut muutos ja sen mahdolliset seurausvaikutukset.

– Olen huolissani valtakunnallisten ja erityisesti yleissitovien työehtosopimusten tulevaisuudesta, jos vastapuolelta ei löydy sopimishaluja. Tähän pitää ammattiyhdistysliikkeessä kiinnittää huomiota.

Jatkuva oppiminen harrastuksena

Rami Lindström kertoo, että jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen on hänelle tärkeää ja hän käyttää siihen mielellään myös vapaa-aikaansa. Parhaillaan Lindström viimeistelee ylempää AMK-tutkintoa oikeusmuotoilusta. 

Nykyään vapaa-aika kuluu kuitenkin pitkälle lasten ehdoilla.

– Kun aikaa on, käyn pelaamassa Leppävaaran Pyrinnön Faijat-joukkueen muiden isien kanssa nelosdivarin koripalloa. Usein tartun myös kirjaan ja joskus iskä saattaa jäädä rakentamaan legoja, vaikka lapset ovat jo nukkumassa. 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.