Palkansaajien koulutussäätiö etsii ostajaa Kiljavan opiston kiinteistölle

Nurmijärvellä sijaitsevasta Palkansaajien koulutussäätiön omistamasta Kiljavan opiston kiinteistöstä on solmittu myyntitoimeksianto Catella Oyn kanssa. Itse opiston toiminta ei kuitenkaan lakkaa, painottaa Palkansaajien koulutussäätiön puheenjohtaja Mikko Heinikoski. 
15.10.2018 12:00
SAK
Kiljavan opisto sijaitsee Nurmijärvellä. Kuva Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto.

Mikko Heinikoski huomauttaa, että opiston toiminta on viime vuosina laajentunut ja se on lisännyt tarjontaansa uusille aloille.

Ay-koulutus, kuten luottamusmiehille suunnatut kurssit, säilyvät jatkossakin Kiljavan opiston ydintoimintana, mutta koulutusta kehitetään vastaamaan entistä paremmin opiskelijoiden tarpeita.

– Ammattiyhdistysaktiivien osaamisen kehittäminen on entistä tärkeämpää nopeasti muuttuvassa työelämässä. Tulevaisuudessa pystymme järjestämään helpommin saavutettavaa koulutusta uusissa toimipisteissämme, sanoo Kiljavan opiston rehtori Ari-Pekka Lundén

Hän pitää tärkeänä mahdollisuutta vastata jatkossakin muun muassa paikalliseen sopimiseen ja luottamismiesverkoston uusiin haasteisiin tavoittamalla opiskelijat heille parhaiten sopivin opiskelumuodoin.

– Yhteiskunta on muuttunut, ja tehtävämme on varmistaa, että kaikilla luottamustehtäviin valituilla on mahdollisuus osallistua heille tärkeään koulutukseen.

Palkansaajien koulutussäätiön omistamat Kiljavan opisto ja sen Tampereella sijaitseva Voionmaan koulutuskeskus tarjoavat vapaan sivistystyön opintoja niin luottamustehtävissä toimiville aikuisille, kuin uransa alussa oleville nuorille. 

Vuonna 2016 tapahtuneen fuusion seurauksena muodostunut Palkansaajien koulutussäätiö on monialainen oppilaitos, jonka vahvuuksiin kuuluu muun muassa vahva työelämä- ja mediaosaaminen sekä joustava ammatillinen koulutus, joka tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi uudelleen ammattiin kouluttautuville. Tämän lisäksi Kiljavan opisto tekee tiivistä yhteistyötä ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.