Miten käy työehdoille syksyllä? – Katso tallenne Tulevaisuus tänään TALK SHOW -lähetyksestä!

Kaksituntinen Tulevaisuus tänään TALK SHOW tarjoaa huipputason keskustelua työehtojen tulevaisuudesta ja työelämän muutoksista! Lokakuun 9. päivä lähetetty SAK:n verkkotapahtuma on nyt katsottavissa Youtube-tallenteena.
08.10. 08:00 Päivitetty 09.10. 15:59
SAK
Uutinen
Tulevaisuus tänään TALK SHOW kuvataan Helsingin G Livelabissa. Kuva: SAK.

Tulevaisuus tänään TALK SHOW’n aiheita ovat juuri käynnistyneet työehtosopimusneuvottelut, työn huolellisen tekemisen esteet, jäsenten osallisuus ay-liikkeessä ja kirkossa sekä työmarkkinoiden polarisaatio. Musiikkivieraana tapahtumassa on upea rap-artisti Yeboyah, joka on juuri julkaissut esikoislevynsä Perhosefekti.

Lähetys on katsottavissa tallenteena Youtuben SAKtuubi-kanavalla. Suorat linkit keskusteluihin löydät Youtube-upotuksen alta.

Lauantain TALK SHOW'n ohjelma

10.00 Kansanliikkeiden dinosaurukset uuden edessä – Miten osallisuuden muutos näkyy ay-liikkeessä ja kirkossa?

https://youtu.be/mb4gePqsqig?t=259

Ensimmäisessä keskustelussa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka ja SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen keskustelevat muun muassa siitä, miksi ihmiset hakeutuvat ammattiliittojen ja kirkon pariin sekä miten ammattiliittojen ja kirkon jäsenten osallistumiskynnystä voidaan madaltaa.

10.30 Sutta, sekundaa ja pinnan kiristymistä – Miksen saa tehdä työtäni niin hyvin, kuin haluaisin?

https://youtu.be/mb4gePqsqig?t=1790

Sutta, sekundaa ja pinnan kiristymistä -keskustelun aluksi esitellään tuloksia SAK:n tuoreesta kyselystä. Kyselyn mukaan useilla työpaikoilla jopa yli puolet työntekijöistä kokee, etteivät he voi tehdä työtään niin hyvin, kuin haluaisivat. Keskustelussa ovat mukana sosiaalipalveluiden pääluottamusmies Päivikki Laine ja SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila.

11.00 Kohtalokas sopiminen – Miten käy työehdoille syksyllä?

https://youtu.be/mb4gePqsqig?t=3502

Neuvottelut teknologiateollisuuden marraskuun lopulla päättyvästä työehtosopimuksesta eivät ole vielä päässeet alkamaan. Saadaanko uusi työehtosopimus aikaan ennen sopimuksen päättymistä ja miten laajasti se kattaa alan työpaikat? Aiheesta keskustelevat Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi ja Teollisuusliiton teknologiasektorin johtaja Jyrki Virtanen.

11.30 Älä kuule mulle ala – Ovatko Suomen työmarkkinat polarisoituneet?

https://youtu.be/mb4gePqsqig?t=5550

Viime aikoina on puhuttu paljon luottamuksesta ja sen puutteesta työntekijöiden ja työnantajien edustajien välillä. TALK SHOW’n viimeisessä keskustelussa ovat mukana Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajaksi elokuussa siirtynyt Mika Maliranta ja SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

TALK SHOW’n valovoimaisena juontajakaksikkona toimivat Maria Manner ja Jan Erola. Lisää tietoja keskustelijoista ja juontajista löydät Tulevaisuustanaan.fi-sivuilta.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.