Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki saivat Vuoden Palkansaajat

Vuoden Palkansaajat julkistettiin SAK:n Savonlinnan seudun paikallisjärjestön 100-vuotisjuhlassa Savonlinnassa lauantaina 26.3.2022.
28.03.2022 14:34
SAK
Mikkelin, Savonlinnan ja Pieksämäen alueen Vuoden Palkansaajat Heikki Sopanen, Sinikka Turtiainen ja Keijo Härkönen.

Valinnan tavoitteena on kohottaa palkansaajien arvostusta sekä tuoda esiin palkansaajatoiminnan merkitystä haasteellisessa toiminta- ja edunvalvontaympäristössä. Nimitys on huomionosoitus työntekijälle, hänen ammattiosastolleen ja tietenkin valitun palkansaajan työyhteisölle. 

Kuka tahansa iästä riippumatta työelämässä tai työelämän käytettävissä oleva henkilö voi olla Vuoden Palkansaaja. Hänen ominaisuuksiaan ovat aktiivisuus, innokkuus, esimerkillisyys, työyhteisön ilmapiirin vaaliminen ja toimiminen palkansaajien hyväksi järjestöissä tai niiden ulkopuolella. Ammattiosastot voivat ehdottaa Vuoden Palkansaajaa 2022 omasta osastostaan, työpaikaltaan tai näiden ulkopuolelta. Edellytyksenä on, että ehdokas toimii Mikkelin, Savonlinnan tai Pieksämäen alueella.

Savonlinnan vuoden 2022 palkansaaja on Sinikka Turtiainen. Hän työskentelee Savonlinnan kaupungilla. Sinikka ottaa räiskyvällä persoonallaan kantaa asioihin ja uskaltaa nostaa esille hankalatkin asiat. Hän jaksaa tehdä perusteellista taustatyötä ajamiensa asioiden selvittämiseksi. Sinikalla on pitkä ja kunniakas ura ay-toiminnassa. Hän on toiminut JHL 567 sihteerinä. Vuosien aikana karttunut tietotaito on jaettu pyyteettömästi jäsenistömme hyväksi, laadukkaana edunvalvontatyönä.

Mikkelin vuoden 2022 palkansaaja on Keijo Härkönen. Hän on ammatiltaan teollisuusputkiasentaja/koneistaja ja on töissä Steamratorin Ristiinan tehtaalla, sen tytäryhtiö Steam-Works Oy:ssä ja on ollut sen pääluottamusmies  vuoden 2001 alusta alkaen. Keijo on ollut aktiivinen toimija Teollisuusliiton Ristiinan metallityöväen ammattiosastossa jo 40 vuoden ajan, toimien muun muassa 2 vuotta puheenjohtajana ja nyt sihteerinä yhteensä 15 vuotta. Lisäksi hän toimi Metalliliiton aluetoimikunnassa useita vuosia. Keijo on SAK:n Mikkelin seudun paikallisjärjestön hallituksen pitkäaikainen jäsen, kuten myös SAK:n Etelä-Savon aluetoimikunnan jäsen. Keijo on esimerkillisesti ja aktiivisesti osallistunut myös kaikkiin paikallisjärjestön järjestämiin tapahtumiin ahkerana talkoolaisena.

Pieksämäen vuoden 2022 palkansaaja on Heikki ”Hessu” Sopanen. Hessu on hyväntahtoinen, aina valmiina auttamaan ja toimimaan muiden hyväksi. Hän on aktiivinen toimija niin ammattiyhdistys- kuin puoluetoiminnassa. Hän on aloittanut luottamusmiesuran jo kahdeksankymmentäluvulla rautatieläistenliitosta. Vuosien saatossa hän on toiminut muun muassa valtakunnallisena pääluottamusmiehenä, työsuojeluvaltuutettuna sekä raideammattilaisten valtuustossa. Hessu työskentelee asentajana Destia Rail Oy:ssä. Tällä hetkellä hän on oman ammattiosastonsa sekä SAK:n Pieksämäen seudun paikallisjärjestön puheenjohtaja ja SAK:n Etelä-Savon aluetoimikunnan puheenjohtaja.  

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.