Jyrki Konola SAK:n kasvu ja vaikuttaminen -osaston johtajaksi

Yhteiskuntatieteiden maisteri Jyrki Konola on valittu SAK:n kasvu ja vaikuttaminen -osaston johtajaksi. Hän siirtyy tehtävään Palvelualojen ammattiliitosta PAMista.  
02.11. 09:03
SAK
Jyrki Konola aloittaa SAK:n kasvu- ja vaikuttaminen osaston johtajana joulukuussa. Kuva Jaakko Laulumaa.

Jyrki Konola on työskennellyt vuodesta 2015 Palvelualojen ammattiliiton PAMin toiminnanjohtajana. PAM on SAK:n jäsenliitto.

Konolalla on monipuolinen kokemus eri tehtävistä eduskunnassa ja valtioneuvostossa. Hän on toiminut muun muassa usean ministerin erityisavustajana, sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän pääsihteerinä ja eduskunnan varapuhemiehen erityisavustajana. 

– Tunnen suomalaisen päätöksentekojärjestelmän hyvin. Uskon, että se auttaa vaikuttamistyön suunnittelussa ja toteuttamisessa, esimerkiksi siinä, miten ajoittaa ja kohdistaa omaa tekemistä, Jyrki Konola sanoo.

Kasvu- ja vaikuttaminen -osasto vastaa SAK:ssa talous- ja elinkeinopoliittisesta vaikuttamisesta, yhteiskuntavaikuttamisen koordinoinnista ja viestinnästä. Jyrki Konola määrittelee tehtäväkseen auttaa SAK:n asiantuntijoita saamaan osaamisensa ja näkemyksensä eri aihepiireistä julkiseen keskusteluun ja päättäjien tietoon.

Hänen mukaansa viestinnän keskeinen tehtävä on tukea SAK:ta saavuttamaan sen yhteisesti asetetut tavoitteet.

– Viestinnän rooliin kuuluu myös luodata toimintaympäristöä. Samalla kun viestitään, niin pala palalta luodaan ja ylläpidetään SAK:n hyvää mainetta ja brändiä. On helpompi vaikuttaa, kun muut pitävät meitä luotettavana, asiantuntevana ja yhteistyökykyisenä. 

Jyrki Konola aloittaa johtajana SAK:ssa joulukuun alussa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.