– Suomi on monissa asioissa edelläkävijä tasa-arvo- ja työturvallisuusasioissa muiden Pohjoismaiden tapaan, ja siksi meidän tulee toimia esimerkkinä myös häirinnän ja väkivallan ehkäisemisessä, lakimies Paula Ilveskivi perustelee.
Juhannusaattona hyväksytty ILOn sopimus tunnustaa jokaiselle oikeuden työelämään ilman häirintää ja väkivaltaa. Yksi sopimuksen kohdista pyrkii lieventämään myös kotona tapahtuvan perheväkivallan vaikutuksia työelämään.
– Sopimuksella on suuri merkitys kansainvälisesti erityisesti naisten ja tyttöjen osallistumiseen työelämässä. Erityisesti perheväkivallan työelämävaikutuksiin liittyvä kohta on merkittävä saavutus kansainvälisellä tasolla, jossa kulttuurisilla eroilla on suuri merkitys neuvottelutilanteessa, Ilveskivi toteaa.
SAK:n lakimies Paula Ilveskivi kuvaa vuosia kestänyttä neuvotteluprosessia sopimuksen sisällöstä blogikirjoituksessaan. Hän ihmettelee erityisesti pohjoismaisia työnantajia, jotka vastustivat suosituksen hyväksymistä.
– Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä profiloituneiden Pohjoismaiden työnantajien äänestyskäyttäytymistä ei voi kuin kummastella.
Lue Paula Ilveskiven blogikirjoitus
Tulosta työpaikallesi seksuaalisen ja sukupuolisen häirinnän kieltävät ohjeet